Θανατική ποινή στον Ιάπωνα «δολοφόνο του Twitter». Προσέγγιζε άτομα με αυτοκτονικές τάσεις και τους υποσχόταν να πεθάνουν μαζί.

Ο Τακαχίρο Σιραΐσι εντόπιζε τα ευάλωτα θύματά του μέσω των social media.

Μέσα σε μόλις 3 μήνες διέπραξε 9 δολοφονίες. Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του το 2017, όταν στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση μιας 23χρονης γυναίκας, οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν το διαμέρισμά του. Τότε, ήρθαν αντιμέτωποι με δεκάδες ανθρώπινα μέλη στοιβαγμένα σε μικρά ψυγεία.

Η έρευνα που ακολούθησε ξεδίπλωσε σε όλη της την φρικιαστική έκταση τη δράση του τους περασμένους μήνες.

Πώς δρούσε
ο ΣιραΐσιΤα θύματα του Τακαχίρο Σιραΐσι.

Όπως διαπιστώθηκε, ο Σιραΐσι σκότωσε συνολικά εννέα ανθρώπους, οκτώ γυναίκες και έναν άντρα, ηλικίας από 15 έως 26 ετών. Ο 27 χρονος -τότε- άνδρας προσέγγιζε τα θύματά του μέσω Twitter, εξ ου και το «παρατσούκλι» που του δόθηκε από τον Τύπο.

Εντόπιζε άτομα που αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα και σκέφτονταν την αυτοκτονία, λέγοντάς τους ότι θα τα βοηθούσε να πετύχουν τον σκοπό τους. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα υποσχόταν να αυτοκτονήσει και αυτός μαζί τους. Εμφανιζόμενος με ένα ψευδώνυμο που μεταφράζεται περίπου ως «δήμιος», καλούσε αυτά τα άτομα στο διαμέρισμά του, όπου τελικά έβρισκαν μαρτυρικό θάνατο.

Ο Σιραΐσι είχε δηλώσει ένοχος για τα εγκλήματα του τον περασμένο Οκτώβριο, χαρακτηρίζοντας «ακριβείς» τις κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί εις βάρος του. Οι δικηγόροι του ζήτησαν μειωμένη ποινή, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι τα θύματα του πελάτη τους είχαν αυτοκτονικές τάσεις και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να τα σκοτώσει ο 30χρονος. Ωστόσο το αίτημά τους απορρίφθηκε, καθώς τα ιατροδικαστικά ευρήματα έδειχναν ξεκάθαρα σημάδια αντίστασης.

Θανατική ποινή

Από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 Σιραΐσι στραγγάλισε και διαμέλισε οκτώ γυναίκες και έναν άνδρα, από 15 έως 26 ετών. Τα θύματά του προέρχονταν από το Τόκιο και άλλες τέσσερις περιφέρειες. Κατηγορήθηκε επίσης ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε όλες τις γυναίκες που σκότωσε.

Οι ισχυρισμοί των συνηγόρων του το 2018 ότι ο πελάτης τους δεν είχε σώας τας φρένας απορρίφθηκαν πετά από πεντάμηνη ψυχιατρική παρακολούθησή του την ίδια χρονιά.
Τελικά, το ιαπωνικό δικαστήριο επέβαλε τη θανατική ποινή.

Διαβάστε ακόμα: Η Χριστίνα που έγινε Θρασύβουλος. Η ιστορία της 15χρονης που ζούσε ως άντρας για να μην την παρενοχλούν σεξουαλικά. Η υπόθεσή της σόκαρε την αστυνομία, τη Δικαιοσύνη και τον Αλέκο ΣακελλάριοΟ απατεώνας που άλλαζε ταυτότητα, μέχρι να αποφασίσει να ζήσει ως γυναίκα. Προσποιήθηκε την επιστήμονα και κάποιοι υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να προταθεί για το βραβείο Νόμπελ!

The post Θανατική ποινή στον Ιάπωνα «δολοφόνο του Twitter». Προσέγγιζε άτομα με αυτοκτονικές τάσεις και τους υποσχόταν να πεθάνουν μαζί. appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα