«Θα ξαναβρεθούμε στο δρόμο». Το πρώτο μήνυμα στο facebook της γυναίκας που δέχθηκε τη φωτοβολίδα στο πόδι. Νέα επίθεση αγνώστων στα Εξάρχεια κατά δημοσιογράφου που εργάζεται στο «Κόκκινο»

Σχεδόν ένα μήνα μετά από τον σοβαρό τραυματισμό της από ναυτική φωτοβολίδα, μετά το τέλος των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια, η Αναστασία Τσουκαλά ευχαρίστησε μέσω Facebook όσους τη βοήθησαν.

Η δικηγόρος με την ανάρτησή της μέσα από τον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλεύεται αναφέρθηκε στον σοβαρό τραυματισμό της: «Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατή. Αλήθεια είναι αυτό. Μόνο που αυτή η δύναμη, αν δεν ταϊστεί από τους γύρω της, γίνεται αυτόνομη, σκληρή σαν το ατσάλι,

εγκλωβισμένη στην εικόνα της. Η δύναμη που εγώ θέλω να έχω αντλείται από τα μέσα, αλλά δεν ανθίζει και δεν ολοκληρώνεται μακριά από τους ανθρώπους. Ευχαριστώ ολόψυχα όλους εσάς που με βοηθήσατε την ώρα του συμβάντος και μου συμπαρασταθήκατε όλον αυτό τον καιρό.

Θα ξαναβρεθούμε στο δρόμο» αναφέρει στο μήνυμά της.

Η Αναστασία Τσουκαλά τραυματίστηκε βαριά το βράδυ της 17ης Νοέμβρη, ενώ βρισκόταν δίπλα σε εργαζόμενους φωτορεπόρτερ σε χώρο που εκτυλίσσονταν επεισόδια, κοντά στην κατοικία της, από ναυτική φωτοβολίδα που περιείχε φώσφορο.

Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται ο δημοσιογράφος του «Κόκκινου», Παντελής Νταβανέλος, ο οποίος δέχτηκε επίθεση αγνώστων στη Στουρνάρη

Η συνάδελφός του δημοσιογράφου Αλέκα Ζουμή, ανέφερε σε ανάρτησή της:

Γιάννης Μοίρας: Η βία και ο φασισμός των δραστών δεν μας πτοεί ούτε μας φοβίζει

«Η άγρια ομαδική επίθεση βάρος του Παντελή Νταβανέλου, εργαζόμενου στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», γνωστού Πειραιώτη ακτιβιστή και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, από αγνώστους Σάββατο βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, πέρα από μία απρόκλητη πράξη βίας την οποία καταδικάζω με αποτροπιασμό, αποτελεί και εγκληματική ενέργεια δεδομένου ότι τα χτυπήματα είχαν στόχο το κεφάλι του θύματος», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Γιάννης Μοίρας.

«Οι αρχές οφείλουν να χρησιμοποιήσουν ό,τι μέσο είναι δυνατό προκειμένου να φτάσουν στον εντοπισμό των δραστών, αποκαλύπτοντας έτσι την προέλευση και τα κίνητρά τους, τα οποία όλοι μας υποψιαζόμαστε», σημειώνει.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ εύχεται «περαστικά και γρήγορη επιστροφή στους κοινούς μας αγώνες».

«Οι δράστες, να ξέρουν ότι δεν είναι ένας και μόνος ο Παντελής, αλλά είμαστε πολλοί. Μαζί, γύρω και δίπλα του. Η βία και ο φασισμός τους, δεν μας πτοούν ούτε μας φοβίζουν, αλλά μας ενώνουν και μας χαλυβδώνουν», καταλήγει.

Το άρθρο «Θα ξαναβρεθούμε στο δρόμο». Το πρώτο μήνυμα στο facebook της γυναίκας που δέχθηκε τη φωτοβολίδα στο πόδι. Νέα επίθεση αγνώστων στα Εξάρχεια κατά δημοσιογράφου που εργάζεται στο «Κόκκινο» δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα