Τεράστια ανακάλυψη από τη NASA. Εντοπίστηκε ηλιακό σύστημα με πλανήτες σαν τη γη

Μια σπουδαία ανακάλυψη ανακοίνωσε σήμερα η NASA. Εντοπίστηκαν πλανήτες σαν τη γη σε νέο ηλιακό σύστημα με τη βοήθεια της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης της Google.Οι πλανήτες ανακαλύφθηκαν από τη ΝASA γύρω από το αστέρι Kepler-90, που μοιάζει με τον δικό μας Ήλιο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι πολύ πιθανό ένας από τους 8 πλανήτες να έχει τις ίδιες συνθήκες με τη γη. Αν και το αστέρι Kepler και το ηλιακό του σύστημα ήταν ήδη γνωστά, οι νέοι κόσμοι ήταν άγνωστοι
μέχρι τώρα.Όπως αναφέρει η NASA στο βίντεο που δημοσίευσε, όλοι οι πλανήτες στο σύστημα του Kepler-90 είναι πιο κοντά στο αστέρι από ό,τι είναι η Γη στον Ήλιο.
Η θερμοκρασία στο ηλιακό σύστημα Κέπλερ -90i φθάνει τους 800 βαθμούς Fahrenheit (περίπου 425 βαθμούς Κελσίου), κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει ζωή.
Ωστόσο, οι πλανήτες που ανακαλύφθηκαν αυξάνουν τις πιθανότητες να βρεθεί κάποια μορφή ζωής στο μέλλον.

AI takes on a new mission: planet hunting. See how we used machine learning to hunt for new planets in @NASAKepler data–and actually found one → https://t.co/ycI0xXetdi pic.twitter.com/zsjQZQdyYy

Google (@Google) December 14, 2017

Το νέο ηλιακό σύστημα απέχει 2.545 έτη φωτός από τη γη, οπότε προς το παρόν είναι αδύνατη η αποστολή κάποιου ερευνητικού δορυφόρου.
Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να υπάρχει πύραυλος που να τρέχει με την ταχύτητα του φωτός (300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο), ο οποίος θα χρειαζόταν να ταξεδεύει με αυτή την ταχύτητα επί 2.545 χρόνια προκειμένου να φθάσει στο ηλιακό σύστημα.Η ανακάλυψη επιτεύχθηκε με τη χρήση της τεχνολογίας της Google και της τεχνητής νοημοσύνης.
Ο Πολ Χερτζ, διευθυντής του Τμήματος Αστροφυσικής της NASA στην Ουάσινγκτον, παραδέχθηκε ότι η ανακάλυψη έγινε εφικτή χάρη στα νέα «εργαλεία» που μέχρι τώρα οι επιστήμονες δεν είχαν στη διάθεσή τους.

With the discovery of an 8th planet orbiting another star 2,500 light years away, we now have another solar system that ties ours for number of worlds! Learn about the #Kepler90 system: https://t.co/AcSamwh07g pic.twitter.com/S50CPwjfOm

NASA (@NASA) December 14, 2017

Το άρθρο Τεράστια ανακάλυψη από τη NASA. Εντοπίστηκε ηλιακό σύστημα με πλανήτες σαν τη γη δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα