Συρία: Ο Άσαντ εγκατέλειψε το Προεδρικό Μέγαρο και κατέφυγε σε ρωσική αεροπορική βάση. Φόβοι για βομβαρδισμούς τις επόμενες ώρες

Reader

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ εγκατέλειψε το Προεδρικό Μέγαρο και κρύβεται σε καταφύγιο στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ, ενώ τον προστατεύουν Ρώσοι στρατιώτες.

Ο Άσαντ έχει πληροφορίες ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα χτυπήσουν το Μέγαρο και τις επαύλεις του, σύμφωνα διεθνή ΜΜΕ που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Άσαντ κρύβεται νοτιοδυτικά της Λαττάκεια.
Σύμφωνα

με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Baghdad Post», που αναπαράγουν πολλά δυτικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Συρίας βρίσκεται οχυρωμένος σ’ ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα και κουρτίνες, όπου δεν υπάρχουν άλλοι Σύριοι αξιωματούχοι.
Τη βάση Χμέιμιμ είχαν επισκεφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο ο Βλαντιμίρ Πούτιν μαζί με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Ο Άσαντ εθεάθη να εγκαταλείπει το προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό συνοδευόμενος από ρωσικές στρατιωτικές μονάδες. «Τρομοκράτες της Χεζμπολάχ εγκατέλειψαν επίσης τις θέσεις τους στην αεροπορική βάση Τίγιας στη Χομς της Συρίας αναμένοντας μια επικείμενη αμερικανική επίθεση», γράφει η εφημερίδα.
Αναλυτές υποστηρίζουν ότι τη διακυβέρνηση της Συρίας έχουν αναλάβει προσωρινά Ρώσοι και Ιρανοί καθώς ο Άσαντ δεν μπορεί να επικοινωνήσει φοβούμενος μήπως αποκαλύψει τη θέση του.

«Η στρατιωτική επίθεση θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή»

«Οποιαδήποτε πιθανή Δυτική στρατιωτική δράση δεν θα προσφέρει τίποτα παρά να αποσταθεροποιήσει την περιοχή» είχε δηλώσει την Πέμπτη ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασάντ, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος προετοιμάζεται για μια μελλοντική επίθεση στη Συρία.
Ο Σύρος πρόεδρος υποδέχθηκε στη Δαμασκό τον Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, σύμβουλο του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και συζήτησαν για την κρίση στη Συρία.
Σημειώνεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο στην πόλη Ντούμα και κατά συνέπεια όλη την Ανατολική Γούτα.
Η Ντούμα ήταν η τελευταία πόλη όπου είχαν τον έλεγχο αντάρτες, η οργάνωση Τζάις αλ Ισλάμ.
Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Γιούρι Γεφτουσένκο, μίλησε για ένα «ένα γεγονός-ορόσημο στην ιστορία της Συρίας».

Reader

The post Συρία: Ο Άσαντ εγκατέλειψε το Προεδρικό Μέγαρο και κατέφυγε σε ρωσική αεροπορική βάση. Φόβοι για βομβαρδισμούς τις επόμενες ώρες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα