Συναγερμός για δύο «ορφανά» κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης. Εντοπίστηκαν σε Αθήνα και Κρήτη. Συνολικά 26 στη χώρα μας

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική και την Κρήτη. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της συγκεκριμένης μετάλλαξης που έχουν εντοπισθεί στην Ελλάδα είναι πλέον 26, σύμφωνα με το Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Σε

αντίθεση με τα πρώτα 24 που εντοπίσθηκαν στις πύλες εισόδου μεταξύ ταξιδιωτών από τη Μεγάλη Βρετανία και το Ντουμπάι, τα δύο νέα κρούσματα δεν έχουν ιστορικό ταξιδίου και δεν μπορεί να εντοπισθεί από την ιχνηλάτηση πώς νόσησαν. Πρόκειται για δύο περιπτώσεις, μία στην Αττική και μία στην Κρήτη. Και τα δύο άτομα είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους, ενώ γίνεται εκτεταμένη ιχνηλάτηση προκειμένου να διαπιστωθεί από που κόλλησαν.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας ….

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίσθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης σε ηλικιωμένη γυναίκα που μετά από την επαφή της με άλλο κρούσμα, πήγε για δειγματοληψία σε δημόσια δομή του Ηρακλείου. Το στέλεχος εντοπίσθηκε ως ύποπτο στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια εστάλη για γενετική ανάλυση και επιβεβαίωση στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Πρόκειται για την πρώτη ανίχνευση του μεταλλαγμένου στελέχους στην κοινότητα της Κρήτης και ένα από τα δύο που έχουν εντοπισθεί στον γενικό πληθυσμό της χώρας και όχι στις πύλες εισόδου

Ωστόσο, αυτά που προβληματίζουν είναι τα δύο πρόσφατα «ορφανά» κρούσματα και εάν οι φόβοι επιβεβαιωθούν τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός έχει εισχωρήσει στην κοινότητα και στην Ελλάδα.

Οι επιστήμονες πάντως  έχουν προχωρήσει σε 1.500 αλληλουχίσεις γονιδιώματος (DNA).

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Συναγερμός για δύο «ορφανά» κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης. Εντοπίστηκαν σε Αθήνα και Κρήτη. Συνολικά 26 στη χώρα μας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα