Στον υπουργό Δικαιοσύνης προσέφυγε η συνήγορος του Κουφοντίνα. Τι ζητά- Αναρμόδιος δηλώνει ο Κώστας Τσιάρας

Προσφυγή στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ,  προκειμένου να βρεθεί μια λύση, στο ζήτημα που έχει ανακύψει. Ωστόσο η αρμοδιότητα για τις φυλακές έχει μεταφερθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, η Ιωάννα Κούρτοβικ έκανε χρήση του άρθρου 9 του σωφρονιστικού κώδικα, σύμφωνα με το ν.  2776/1999 που προβλέπει ότι

«ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας ….

Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».

Ωστόσο με τη μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει πλέον φύγει από τα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης η απόφαση αυτή. Έτσι, αρμόδιος είναι πια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Mιχάλης Χρυσοχοϊδης.

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου, είναι λίγο πριν το κώμα», δήλωσε το πρωί η συνήγορος του καταδικασμένου τρομοκράτη της «17 Ν», Ιωάννα Κούρτοβικ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο Open, η Ιωάννα Κούρτοβικ είπε ότι «η απεργία πείνας είναι δικαίωμα του κρατούμενου που προβλέπεται από το σωφρονιστικό κώδικα, δεν έχει άλλον τρόπο να διεκδικήσει την άσκηση των δικαιωμάτων του».

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Στον υπουργό Δικαιοσύνης προσέφυγε η συνήγορος του Κουφοντίνα. Τι ζητά- Αναρμόδιος δηλώνει ο Κώστας Τσιάρας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δικαιοσύνης, Κουφοντίνα, - Αναρμόδιος, Κώστας Τσιάρας,dikaiosynis, koufontina, - anarmodios, kostas tsiaras