Στόχευαν αστυνομικό, αλλά χτύπησαν την 55χρονη νομικό. Είναι αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας. Νοσηλεύεται διασωληνωμένη. Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Σε νέα εγχείρηση καθαρισμού του τραύματός της θα υποβληθεί αργότερα σήμερα η γυναίκα που χτυπήθηκε στο αριστερό γόνατο από ναυτική φωτοβολίδα.

Κατά τις 6ωρες εγχειρήσεις (ορθοπεδική και αγγειοχειρουργική) στις οποίες υπεβλήθη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, αποκαταστάθηκε η αρτηρία που έχει υποστεί βλάβη με μόσχευμα, ενώ αυτή την ώρα παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού με τους γιατρούς να θεωρούν το επόμενο 48ωρο ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της υγείας της.

Η 55 χρονη έχει υποστεί

συντριπτικό κάταγμα στο γόνατο και βλάβη στα αγγεία, ενώ οι γιατροί ερευνούν τι έχει συμβεί με τους πνεύμονες και το αναπνευστικό της, καθώς έχει εισπνεύσει φώσφορο που εμπεριείχε η ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από ομάδα νεαρών μέσω αυτοσχέδιου πυροσωλήνα. Μάλιστα, η φωτοβολίδα συνέχισε να φλέγεται για περίπου ένα λεπτό ενώ είχε καρφωθεί στο γόνατο της νομικού, μέχρι που εξαντλήθηκε η πυροτεχνική της ύλη.

ΔΕΙΤΕ πως η φωτοβολίδα καρφώθηκε στο πόδι της. Τα ΜΑΤ δεν μπορούσαν να την σβήσουν (Προσοχή! Σκληρές εικόνες)

«Στόχευαν αστυνομικό, αλλά τελικά την «πλήρωσε» η άτυχη γυναίκα». Αυτό αναφέρουν αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο και ήρθαν αντιμέτωποι με τις μολότοφ και το μένος των αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με το policenet, η 55χρονη δικηγόρος είναι εγκληματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II. Τον Μάιο του 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει και σύμβουλος του πρώην υπουργού δημοσίας Τάξεως Χρήστου Παπουτσή.

Επίσης κατά το παρελθόν είχαν προακαλέσει αίσθηση όταν είχε καταγγείλει δημόσια ότι παρατηρούνται φασιστικές θέσεις κάποιων δοκίμων αξιωματικών, με αφορμή τα περιστατικά στην Αμυγδαλέζα με καταγγελίες μεταναστών.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», η 55χρονη δικηγόρος νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σοβαρή κατάσταση, μετά από 6ωρο χειρουργείο.

Όπως αναφέρει το νοσοκομείο «χθες το βράδυ, στις 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών».

Επίσκεψη Τόσκα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε σήμερα, 18 Νοεμβρίου 2017, το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπου νοσηλεύεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε από ρίψη φωτοβολίδας και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάστασή της.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν. Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία. Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας. Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο».

Η πολυεθνική των Εξαρχείων – Έξι εθνικότητες σε 16 συλλήψεις

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα εκ των οποίων 9 Έλληνες, δύο Γάλλοι, δύο Γερμανοί, ένας Ιταλός, ένας Λιθουανός και ένας Ιρακινός. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, την απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, εμπρησμού έκρηξης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι μέλος του «Ρουβίκωνα» αφού κάνουν κάλεσμα συμπαράστασής οι σύντροφοί του στα δικαστήρια. Επιπλέον, προσήχθησαν 23 άτομα και τραυματίστηκαν ελαφρά έξι αστυνομικοί.

Το άρθρο Στόχευαν αστυνομικό, αλλά χτύπησαν την 55χρονη νομικό. Είναι αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας. Νοσηλεύεται διασωληνωμένη. Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα