Στο Βαγγέλη Μαρινάκη η ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA με προσφορά που άγγιξε τα 34 εκατ. ευρώ

Στην ΆΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη  η ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA

To πρωί της Παρασκευής, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για τα περιουσιακά στοιχεία, την ταινιοθήκη και τo όνομα του MEGA, υπέβαλλαν την δεσμευτική προσφορά τους στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας.  Τελικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αυτός που απέκτησε την πολυπόθητη ταινιοθήκη και το σήμα του πάλαι πότε μεγάλου

καναλιού, με προσφορά 33.999.999 ευρώ.

Η δεύτερη προσφορά που κατατέθηκε ήταν από την κυπριακή «Liquorina Limited» με ποσό 33 εκατ. ευρώ. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του καναλιού STAR, οι οποίοι όμως τελικά δεν κατέθεσαν προσφορά.

Η ταινιοθήκη περιλαμβάνει: α) γενικό αρχείο, β) ενημερωτικό αρχείο (εκπομπές ενημερωτικού – ψυχαγωγικού περιεχομένου), γ) τηλεπαιχνίδια, δ) μονόλεπτα γενικού περιεχομένου, ε) μυθοπλασία με σενάριο (ελληνικές σειρές) και στ) αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις (αγώνες). Επιπρόσθετα, όλο το ειδησεογραφικό και αθλητικό αρχείο (δελτία, ρεπορτάζ, στιγμιότυπα αγώνων και διοργανώσεων).

Τα σήματα αφορούν τόσο το ίδιο το κανάλι και τις λειτουργίες του, όσο και διάφορες εκπομπές. Μαζί με τα σήματα μεταβιβάστηκε ο διαδικτυακός ιστότοπος MEGATV.com, καθώς και όλοι οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης. Πλέον, το μεγάλο αγκάθι στο ζήτημα της ταινιοθήκης είναι αυτό των πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η διαδικασία καθυστέρησε αρκετά από τη στιγμή που η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Εγιναν δύο πλειοδοτικοί διαγωνισμοί. Με τον πρώτο πωλήθηκαν τρία ακίνητα στο Μαρούσι καθώς και ένα ακίνητο στην Κρήτη. Για τα ακίνητα του καναλιού υπήρξαν δύο προσφορές: 384.000 ευρω από την ΤΕΡΝΑ και 500.000 ευρω απο την κοινοπραξία ΩΘΗΣΗ.

Με τον δεύτερο πωλήθηκε στον κ. Μαρινάκη η πνευματική ιδιοκτησία όσων παρήγαγε ο ιδιωτικός σταθμός στην 25ετή πορεία του, ήτοι η ταινιοθήκη και τα σήματα (τόσο του καναλιού όσο και εκπομπών). Στον τελευταίο επίσης εντάσσονται οι συμμετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ σε άλλες εταιρίες, οι -ουκ ολίγες αλλά στην πλειονότητά τους ενεχυριασμένες, κατασχεμένες και γενικώς μη εισπράξιμες- απαιτήσεις από πελάτες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα μεταφορικά μέσα, τα έπιπλα και τα αποθέματα.

The post Στο Βαγγέλη Μαρινάκη η ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA με προσφορά που άγγιξε τα 34 εκατ. ευρώ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαγγέλη Μαρινάκη, MEGA,vangeli marinaki, MEGA