Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον με συμπτώματα που επί δέκα μέρες δεν υποχωρούν. Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων για τη Μεγάλη Βρετανία με 621 θύματα σε μία μέρα

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς τα συμπτώματα δεν υποχωρούν. Παράλληλα, η Μεγάλη Βρετανία κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, μετά την εισαγωγή του βρετανού πρωθυπουργού στο νοσοκομείο του χορηγήθηκε οξυγόνο. Άλλα βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του δεν έχει επιδεινωθεί, αλλά δεν έχει υποχωρήσει, με τον υψηλό πυρετό να προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενη πνευμονία.

Ο

Βρετανός πρωθυπουργός εδώ και δέκα ημέρες βρισκόταν σε κατ’οίκον περιορισμό καθώς έχει βρεθεί θετικός στον ιό, όμως καθώς τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο, όπου θα παρακολουθηθεί από τους γιατρούς. Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, θα παραμείνει στο νοσοκομείο για «όσο χρειαστεί».

«Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορονοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. Ο Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι γιατροί θα παρακολουθήσουν τα ζωτικά του όργανα και θα διενεργήσουν εξετάσεις αίματος για να αξιολογήσουν το πώς το ανοσοποιητικό του σύστημα καταπολεμά τον ιό, ενώ θα γίνει και αξιολόγηση της λειτουργίας του ήπατος και των νεφρών, σύμφωνα με εμπειρογνώμονα γιαυτό.

Ο Δρ. Ρούπερτ Μπιλ, επικεφαλής της ομάδας Cell Biology of Infection Laboratory, του Francis Crick Institute, δήλωσε: «Θα του κάνουν ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα για να ελέγξουν την καρδιά του. Άλλες εξετάσεις που μπορεί να διενεργηθούν περιλαμβάνουν μια αξονική τομογραφία προκειμένου να αποκτήσουν πιο ακριβή εικόνα των πνευμόνων. Θα εξετάσουν τον καλύτερο τρόπο παροχής οξυγόνου και θα εξετάσουν, επίσης, άλλες θεραπείες ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων».

Παράλληλα, τη στήριξή του εξέφρασε δημόσια και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε «σίγουρος» ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα αναρρώσει πλήρως.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός», είπε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των Συντηρητικών.

Την ίδια ώρα, μεταδόθηκε το έκτακτο διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ για τον κορονοϊό. Στο τέταρτο διάγγελμά της, στα 68 χρόνια που βρίσκεται στο θρόνο (τελευταίο ήταν το 2002), η Ελισάβετ αναφέρθηκε στον ιό, τονίζοντας πως πλέον είναι η στιγμή να ενωθεί όλος ο πλανήτης γι’ αυτή την νέα δοκιμασία που περνάει και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, πως στο τέλος θα νικηθεί ο κορωνοϊός.

Νέο αρνητικό ρεκόρ

Εν τω μεταξύ, η χώρα συνεχίζει να μετρά θύματα, με τον αριθμό να αυξάνεται ραγδαία καθημερινά. Το προηγούμενο 24ωρο άλλοι 621 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με το σύνολο των θυμάτων να φτάνει πλέον τους 4.934. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένα 5χρονο αγοράκι που προστέθηκε στην μακάβρια λίστα.

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Υγείας, μέχρι τις εννέα το πρωί της Κυριακής είχαν πραγματοποιηθεί 195.524 τεστ εκ των οποίων τα 47.806 βρέθηκαν θετικά. Στην Ουαλία έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα (166 συνολικά), στη Βόρεια Ιρλανδία 7 (63 συνολικά).

πηγή φωτογραφίας: Flickr

The post Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον με συμπτώματα που επί δέκα μέρες δεν υποχωρούν. Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων για τη Μεγάλη Βρετανία με 621 θύματα σε μία μέρα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα