Στο 86% η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για covid-19 στην επικράτεια. Χαρδαλιάς: Στη Βόρεια Ελλάδα δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε

Στην επικράτεια οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό ξεπερνούν τις 4 χιλιάδες, ενώ η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για covid-19 στην επικράτεια αγγίζει το 86%. Στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι 81% και στη Βόρειο Ελλάδα το ποσοστό φτάνει το 99%.

«Η πίεση του συστήματος υγείας είναι κρίσιμη», επισήμανε επίσης η καθηγήτρια ΕΚΠΑ Παιδιατρικής Λοιμωξιλογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, ξεκινώντας την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού.

Στην

Βόρεια Ελλάδα διαπιστώνεται μια σταθεροποίηση, ίσως και πτώση στα κρούσματα, ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, «αλλά όχι με τον ρυθμό που θα περιμέναμε», υπογραμμίζοντας ότι «είναι σαφές ότι τα μέτρα δεν τηρούνται από όλους».

«Τα μέτρα αποδίδουν. Είναι σαφής η σταθεροποίηση. Τα κρούσματα της 2ης και 3ης εβδομάδας δείχνουν τάση μείωσης» είπε επίσης η κα Παπαευαγγέλου.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.388 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι διασωληνωμένοι ανέρχονται πλέον σε 549, ενώ το τελευταίο 24ωρο είχαμε 84 νέους θανάτους.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Iατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη 300 κρούσματα, 252 στην Αθήνα , 88 στην Πέλλα και 65 στην Ημαθία. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων είπε ο επίκουρος καθηγητής αλλά σημείωσε ότι ο ιός είναι παντού σε όλη την επικράτεια και απαιτείται η αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη σταθεροποίηση που παρουσιάζει η εικόνα της πανδημίας σε γενικές γραμμές, επεσήμανε ωστόσο ότι σε κάποιες περιοχές, όπως στη Βόρεια Ελλάδα, τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που αναμένονταν.

Η απόφαση της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων και πώς θα πραγματοποιηθεί θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα, στην εξέλιξη αυτού του δεύτερου κύματος της πανδημίας και στις εισηγήσεις των ειδικών, τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς έστειλε το μήνυμα πως όσο πιο πιστά τηρούνται τα μέτρα τόσο καλύτερα αποδίδουν και τόνισε πως δεν είναι στιγμή παρά την κόπωση για τις όποιες δικαιολογίες, για τις όποιες εκπτώσεις στην τήρηση των μέτρων.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Ο Έλληνας κομμωτής που το 1976 κατέρριψε το ρεκόρ «κουρέματος αντοχής» και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες. Κούρευε επί 97 ώρες και σταμάτησε όταν λιποθύμησε (βίντεο)

The post Στο 86% η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για covid-19 στην επικράτεια. Χαρδαλιάς: Στη Βόρεια Ελλάδα δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα