Στις 21.00 η απαγόρευση κυκλοφορίας και τα Σαββατοκύριακα. Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι-Τι θα γίνει με τη μετακίνηση 6. Σκέρτσος: Δωρεάν rapid test για όλους από τα φαρμακεία

Η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας πανελλαδικά έως τις 21.00 το βράδυ, το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, η λειτουργία των κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων καθώς και η διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης περιλαμβάνονται στις αλλαγές των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά τις εισηγήσεις από την πολύωρη συνεδρίαση των ειδικών. 

Στόχος των αποφάσεων της κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση της τήρησης των μέτρων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς παρουσιάζοντας τα νέα

μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο Σάββατο. Ειδικότερα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 το βράδυ ως τις 05.00 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών από την Δευτέρα.Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα -εκτός των οικογενειών- με υποχρεωτική μάσκα, στέλνοντας το SMS 6 και μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο, όχι με ΙΧ ή μηχανή.Όλοι οι παραπάνω κανόνες ισχύουν και για τα πάρκα που επίσης ανοίγουν.Τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε μητρόπολης με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου. Θα διεξάγονται τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της οικείας Μητρόπολης.Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά και με το SMS 6.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, το λεγόμενο βαθύ κόκκινο παραμένουν: Αττική, Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος. Επίσης, οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται από αύριο στις 6 το πρωί η Μύκονος με 42 ενεργά κρούσματα και Ζακύνθου με 61 ενεργά κρούσματα. Επίσης ο δήμος Αμφίπολης Σερρών με 43 ενεργά κρούσματα, οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος με 102 και 29 κρούσματα αντίστοιχα. Στο βαθύ κόκκινο από αύριο και δήμος Καρδίτσας με 140 ενεργά κρούσματα.

Η Λέρος βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων και έκτακτης ανάγκης από χθες το πρωί καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί. Στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται από αύριο το πρωί στις 6 και έως τις 29 Μαρτίου και η δημοτική κοινότητα Γαλατινής της δημοτικής ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου με έδρα τη Σιάτιστα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής βγαίνουν από την κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου οι εξής περιοχές: Φωκίδα με μείωση του επιδημιολογικού φορτίου κατά 49%, Σάμος με μείωση φορτίου κατά 58,3%, Άρτα με μείωση 24%, Λευκάδα με υποχώρηση 44,2% και ο δήμος Ρόδο με μείωση 58%. Οι εν λόγω περιοχές από τη Δευτέρα εντάσσονται από στο επίιπεδο αυξημένου κινδύνου κόκκινο.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας ….

Την απόφαση της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει μαζικά δωρεάν τεστ κορονοϊού από τα φαρμακεία της γειτονιάς από το τέλος Μαρτίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος. «Οι αντοχές και τα κουράγια όλων λιγοστεύουν, η κόπωση όλων μπορεί να θολώνει κάπως την κρίση μας. Να πάρουμε δύναμη από αυτά που έχουμε καταφέρει. Έχουμε πάει καλύτερα από πολλές χώρες στον κόσμο και είμαστε η 26η χώρα στην ΕΕ σε κρούσματα» ανέφερε στην ομιλίας του ο κ. Σκέρτσος. Τόνισε δε ότι το τρίπτυχο των ατομικών μέτρων γίνεται ακόμα πιο σημαντικό: Πλένουμε χέρια, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα.

O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ενημέρωσε, ακόμη, ότι θα υπάρχουν μαζικά δωρεάν άμεσα προσβάσιμα τεστ, από τα φαρμακεία, ενώ κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του. Αυτό σημαίνει ότι δυνητικά θα μπορούν να γίνονται 10.000.000 τεστ την εβδομάδα.

Στη συνέχεια ο Ακης Σκέρτσος, επισήμανε ότι «σε αυτή την προσπάθειά μας σημαντικότερος μας σύμμαχος είναι ο εμβολιασμός». Ο εμβολιασμός θα επιταχύνει την αποκλιμάκωση των μέτρων, πρόσθεσε  μεταξύ άλλων. Τον Απρίλιο θα εμβολιαστούν οι ηλικίες 60+ και ευπαθών ομάδων (κατηγορία Α), ενώ τον Μάιο-Ιόνιο θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων (κατηγορία Β), των ειδικών επαγγελματικών ομάδων και του γενικού πληθυσμού.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του απηύθυνε ένα «ευχαριστώ» προς τους πολίτες για την ατομική, συλλογική και εθνική ευθύνη που επέδειξαν, αλλά και ένα μεγάλο, διαρκές «ευχαριστώ» στο υγειονομικό προσωπικό, τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εδώ και ένα χρόνο.

Είναι πολύ σημαντικό να εργάζεσαι για να φεύγει ο φόβος από τις ζωές των ανθρώπων, και δη των πιο ευάλωτων, επισήμανε εξάλλου, και να πάρει τη θέση της η ελπίδα για τη ζωή, η ελευθερία, πρόσθεσε.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Στις 21.00 η απαγόρευση κυκλοφορίας και τα Σαββατοκύριακα. Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι-Τι θα γίνει με τη μετακίνηση 6. Σκέρτσος: Δωρεάν rapid test για όλους από τα φαρμακεία appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
rapid, test, φαρμακεια, rapid, δωρεαν, test, γινει, κομμωτηρια, κυριακή της ορθοδοξίας, μηχανη του χρονου, 25η μαρτιου, εν λόγω, νέα, sms, τεστ, θεσσαλονικη, ηρακλειο, μυκονος, καστορια, κοζανη, podcast, αμκα, σημαίνει, ακης, ΕΟΔΥ, τελη κυκλοφοριας, ωραριο καταστηματων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αμκα μου, κυριακή της ορθοδοξίας, βγαινουν, ποδηλατο, χωρες, αρτα, εδρα, εθνικη, ευβοια, ιονιο, λευκαδα, μηχανη του χρονου, νεα μετρα, σαμος, τα νεα, τεστ, φθιωτιδα, χαλκιδικη, αρθρα, αιτωλοακαρνανια, ακης, αλιεια, αρκαδια, αττικη, βαθυ κοκκινο, βδομαδα, βοιωτια, βραδυ, βρισκεται, γινεται, γινονται, δευτερα, δυναμη, δημος, ελευθερια, ελπιδα, εβδομαδα, ενεργα, εν λόγω, ευθυνη, ζωη, ιδιο, υφυπουργος, θεσπρωτια, υγειονομικο, κυβερνηση, κοπωση, λεσβος, λερος, μειωση, μικρο, πρωι, σαββατο, συνεχεια, σιατιστα, φαρμακειο, φοβος, φωκιδα, χωρα, κυριακη, ποδια, podcast, ροδο, σημαίνει, sms, σωματα, σωματα ασφαλειας, χερια
Τυχαία Θέματα