Στην Κρήτη το αεροπλανοφόρο Άιζενχαουερ – Θα το επισκεφθεί ο πρωθυπουργός. Δοκιμαστικές πτήσεις και σημαιοστολισμοί στο κέντρο της Αθήνας για τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην ναυτική βάση της Σούδας στα Χανιά έφτασε το πρωί του Σαββάτου το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ».

Το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Eisenhower» κατέπλευσε λίγο πριν τις 11 το πρωί στην ναυτική βάση του Μαραθίου.
Το πλοίο προσέγγισε με την βοήθεια 4 ρυμουλκών στην προβλήτα Κ14 , ενώ κατά την είσοδο του στο λιμάνι συνοδευόταν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και ταχύπλοα σκάφη του Ναυτικού.
Θα παραμείνει για τέσσερις μέρες στη Σούδα, προκειμένου να πραγματοποιήσει ανεφοδιασμό, ενώ την Τρίτη θα βρεθεί εκεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το

USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) (γνωστό ανεπίσημα ως «Ike») είναι ένα αεροπλανοφόρο πυρηνικής ενέργειας.
Το πλοίο, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 1977, είναι το δεύτερο από τα δέκα αερομεταφορείς κατηγορίας Nimitz που βρίσκονται σε υπηρεσία και είναι το πρώτο πλοίο που πήρε το όνομά του από τον 34ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Dwight D. Eisenhower.
Το πλοίο ονομάστηκε αρχικά απλώς ως USS Eisenhower, σαν το επικεφαλής πλοίο της κατηγορίας, Nimitz, αλλά το όνομα άλλαξε στην παρούσα μορφή του στις 25 Μαΐου 1970.
Έχει την δυνατότητα να «κουβαλά» σχεδόν 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα ενώ έχει πλήρωμα 5.600 άτομα.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μαςΜε παρουσία ξένων ηγετών και χωρίς κόσμο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τα σχέδια της Ελληνικής Κυβέρνησης για τον λαμπρό εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε φέτος παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, με εξαίρεση τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά με «οικοδεσπότη» τον Νίκο Αλιάγα.

Η στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά με παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων και ηγετών του πλανήτη. Στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση θα παρευρεθούν ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν,  ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάσης. 

Χθες το μεσημέρι μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από την Αθήνα, στο πλαίσιο των δοκιμαστικών για την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην παρέλαση θα τηρηθούν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, θα μεταδοθεί από την τηλεόραση και «το θέαμα θα γεμίσει με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι στο Σύνταγμα δεν θα βρεθεί κόσμος για να παρακολουθήσει την παρέλαση από κοντά, καθώς δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί συγχρωτισμός «Δεν θα είναι κάλεσμα προς τον κόσμο να βρεθεί εκεί. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο, ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης. Τα μέτρα που αποφασίστηκαν μετά από διαδοχικές συσκέψεις, θα ισχύσουν την ημέρα της παρέλασης αλλά και την παραμονή. Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει την από αέρος επιτήρηση του κέντρου της Αθήνας από ελικόπτερο και drones καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι ομάδες της ΕΚΑΜ και θα υπάρχουν και πεζές περιπολίες.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Οι Γερμανοί αιχμάλωτοι του Στάλινγκραντ βαδίζουν στους δρόμους της Μόσχας. Η «παρέλαση των ηττημένων» ως τιμωρία από τους νικητές Το ερωτικό τραγούδι που σφύριζαν οι Γερμανοί όταν έκαναν παρέλαση στις κατεχόμενες χώρες. Το ελληνικό λουλούδι που έγινε εφιαλτικός ύμνος 

The post Στην Κρήτη το αεροπλανοφόρο Άιζενχαουερ – Θα το επισκεφθεί ο πρωθυπουργός. Δοκιμαστικές πτήσεις και σημαιοστολισμοί στο κέντρο της Αθήνας για τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα