Στη δημοσιότητα emails του Φάουτσι για την πανδημία πέρυσι το Μάρτιο. «Χάος η συνεννόηση με Τραμπ. Η κοινωνία μας έχει τρελαθεί»

Τη σύγχυση που επικράτησε στα κέντρα λήψης αποφάσεων στις ΗΠΑ, όταν άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία φέρνουν στο φως τα email που έστειλε ή έλαβε ο Άντονι Φάουτσι από ηγέτες, αξιωματούχους ή απλούς πολίτες. Η ηλεκτρονική αλληλογραφία δημοσιοποιείται από την Washington
Post.

«Λάμβανα κάθε είδους ερώτηση, κυρίως από άτομα που ένιωθαν μπερδεμένα από τα αμφιλεγόμενα μηνύματα που έπαιρναν από τον Λευκό Οίκο και ήθελαν να μάθουν ποια την πραγματικότητα» δήλωσε ο Φάουτσι σε πρόσφατη συνέντευξη. «Έχω τη φήμη ότι ανταποκρίνομαι σε άτομα που μου ζητούν βοήθεια, ακόμα κι αν χρειάζεται πολύς χρόνος. Και μπορεί όλο αυτό να είναι πολύ χρονοβόρο, αλλά εγώ απαντώ».

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Οι 866 σελίδες με τα e-mail του Φάουτσι στις οποίες απέκτησαν πρόσβαση η Washington Post και το Buzzfeedμέσω του Freedom of Information Act περιλαμβάνουν χιλιάδες μηνύματα (μπορεί και 1.000 ημερησίως) από συναδέλφους, διοικητές νοσοκομείων, ξένες κυβερνήσεις αλλά και απλό κόσμο που ζητούσαν τη συμβουλή ή τη βοήθειά του.

Ο Φάουτσι βρισκόταν σε επαφή με τον κορυφαίο σε θέματα υγείας Κινέζο αξιωματούχο Τζορτζ Γκάο, ο οποίος σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό Science ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης θα διέπρατταν ένα «τεράστιο λάθος», αν δεν συμβούλευαν τους πολίτες τους να φορούν μάσκες. Ο Γκάο ζήτησε μέσω email συγνώμη από τον Φάουτσι στις 28 Μαρτίου 2020. «Ήταν δημοσιογραφική η διατύπωση. Ελπίζω να το κατανοείτε. Ας συνεργαστούμε να πετάξουμε έξω απ’ τον πλανήτη τον ιό». Κι ο Φάουτσι του απάντησε: «Το κατανοώ πλήρως. Κανένα πρόβλημα. Θα το αντέξουμε μαζί».

Ωστόσο ο 80χρονος επιδημιολόγος δέχθηκε απειλές από οπαδούς του Ρεπουμπλικανού προέδρου, του επέρριπταν μεταξύ άλλων την ευθύνη για το κλείσιμο σχολείο και τη δεινή πορεία της αμερικανικής οικονομίας, πράγμα που αποτέλεσε αφορμή στον Γκάο να ξαναγράψει στον διευθυντή του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων Αμερικανό επιστήμονα στις 8 Απριλίου. «Μαθαίνω ότι δέχεσαι επίθεση από μερικούς κι ευχομαι να πρόκειται για Fake News. Ελπίζω να είστε καλά παρά την παράλογη αυτή κατάσταση» έγραψε ο Γκάο στις 8 Απριλίου, και ο Φάουτσι του απάντησε 3 μέρες αργότερα: «Σ’ ευχαριστώ για το ευγενικό σου μήνυμα. «Είμαι καλά παρά τους τρελούς αυτού του κόσμου».

Σύμφωνα με τα emails, ο Φάουτσι επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον ίδιο τον Μπιλ Γκέιτς εκφράζοντάς του τον ενθουσιασμό του σχετικά με την παγκόσμια προσπάθεια εμβολιασμού. Μάλιστα, όταν ο Μπιλ Γκέιτς παρέπεμψε τη συζήτηση στον Εμόλιο Εμίνι, έναν κορυφαίο αξιωματούχο του Ιδρύματός του, εκείνος του έγραψε: «Σε βλέπω καθημερινά στην τηλεόραση και παρότι εξακολουθείς να είσαι γεμάτος ενέργεια, ανησυχώ πραγματικά για σένα. Το έθνος και ο πλανήτης χρειάζονται τα ηγετικά σου χαρακτηριστικά».

Σχεδόν όλα τα email του Φάουτσι καταλήγουν με μια απλή υπογραφή: «Τόνι». Ανάμεσα στα χιλιάδες μηνύματα ξεχωρίζει εκείνο της 7ης Απριλίου σε απάντηση προς ανώνυμο άτομο, που του είχε στείλει τον σύνδεσμο για ένα άρθρο με τίτλο «Έρωτας για τον Κουόμο [κυβερνήτης της Νέας Υόρκης- και πυρετός για τον Φάουτσι – Η σεξουαλικοποίησή τους είναι αληθινή στο Διαδίκτυο». Κι η απάντηση του Φάουτσι: «Μένεις με το στόμα ανοιχτό. Η κοινωνία μας έχει πραγματικά τρελαθεί».

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Στη δημοσιότητα emails του Φάουτσι για την πανδημία πέρυσι το Μάρτιο. «Χάος η συνεννόηση με Τραμπ. Η κοινωνία μας έχει τρελαθεί» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα