Στα 228 τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ποια είναι τα 38 νέα που σημειώθηκαν σήμερα. Κλείνουν όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά, μετά τη σημερινή «κοσμοσυρροή»

Αυξήθηκαν κατά 38 τα κρούσματα του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 228. Τα 22 κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση, είναι δηλαδή «ορφανά» και η πλειοψηφία τους είναι στην Αθήνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Οι 57 ασθενείς νοσηλεύονται και οι πέντε είναι διασωληνωμένοι.  Για τους διασωληνωμένους, ο κ. Τσιόδρας είπε πως νοσηλεύονται σε Πάτρα, Αθήνα

και Θεσσαλονίκη.

«Όσοι νοσούν σοβαρά και οι τρεις που κατέληξαν είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Οι τρεις θάνατοι έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Επίσης πέντε άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 3.400 δείγματα για κορονοϊό. Ταυτόχρονα, το 51% των κρουσμάτων είναι ηλικίας άνω των 65 ετών.

«Να περιμένουμε την πλήρη εικόνα του ιού», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι κλείνουν όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα από την Κυριακή 15 Μαρτίου, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απόφαση ήρθε μετά από την κοσμοσυρροή σε οργανωμένες παραλίες το πρωί του Σαββάτου 14 Μαρτίου, όπως τον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μόλις έδωσα εντολή να κλείσουν αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα. Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. #μένουμεσπίτι #μένουμε_σπίτι

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 14, 2020

πηγή: reader.gr

The post Στα 228 τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ποια είναι τα 38 νέα που σημειώθηκαν σήμερα. Κλείνουν όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά, μετά τη σημερινή «κοσμοσυρροή» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
228, Ελλάδα, Ποια, Κλείνουν, Σαββάτου,228, ellada, poia, kleinoun, savvatou