Σήμερα ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης. Ποια πρόσωπα θα βρεθούν στο επίκεντρο

Στις 12:00 θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, «ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00 από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα».

«Περιορισμένος ανασχηματισμός»  

Η έντονη φημολογία ήδη από χθες, κάνει λόγο για μικρό ανασχηματισμό και λίγα νέα πρόσωπα, που θα περιλαμβάνει ο νέος κυβερνητικός σχηματισμός. Την ίδια

ώρα, έχει ήδη κορυφωθεί η τελική φάση των επαφών από το πρωθυπουργικό γραφείο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που μετακινούνται ή που αναλαμβάνουν καθήκοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αποσκοπούν σε δύο κυρίως στόχους: στην πλήρωση των κενών θέσεων των υφυπουργείων Δικαιοσύνης και Ενέργειας και στην δημιουργία κυβερνητικής δομής για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μία από τις αλλαγές αναμένεται να είναι η αναβάθμιση του υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρου Σκυλακάκη σε αναπληρωτή υπουργό. Ο κ. Σκυλακάκης θα αναλάβει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Σκυλακάκης θα είναι επικεφαλής της πενταμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, την οποία συμπληρώνουν ο υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Εργου Ακης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μ. Αργυρού.

Πιθανή είναι η αναβάθμιση και του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, σε αναπληρωτή υπουργό, ενώ πιθανή είναι και η ανάληψη καθηκόντων στο υπουργείο Εργασίας από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής του ΣΟΕ (Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων) Πάνου Τσακλόγλου. Ο Γιάννης Βρούτσης παραμένει υπουργός Εργασίας, ενώ στη θέση του υπουργού Τουρισμού παραμένει και ο Χάρης Θεοχάρης.

Ρεπορτάζ του Open Tv αναφέρει δε, ότι αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Νίκος Παπαθανάσης ενώ με έξτρα θέσεις υφυπουργών θα ενισχυθούν τα υπουργεία Οικοδομών & Μεταφορών, Υγείας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Πιθανή αναβάθμιση από Γ.Γ. σε υφυπουργό και για την Αλεξάνδρα Σδούκου, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετατίθεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και για την Άννα Στρατινάκη, η οποία φέρεται να αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο στο υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ/AthensVoice

Διαβάστε στη «ΜτΧ»:

«Βάλτε επικεφαλής μια μητέρα στο υπουργείο Γεννήσεων κι ένα γεροντάκι στο υπουργείο Θανάτου». Ανασχηματισμός με τα ματιά ενός ποιητή Η πρώτη φολκλορική προεκλογική αφίσα της ΝΔ με τη θεά Αθηνά, τον τσολιά και το σπαθί. Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές, αλλά σε αυτό βοήθησε ένα καλύτερο σλόγκαν, το «Καραμανλής ή τανκς» 

The post Σήμερα ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης. Ποια πρόσωπα θα βρεθούν στο επίκεντρο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σήμερα, Κυβέρνησης, Ποια,simera, kyvernisis, poia