Σήμερα η συνεδρίαση των ειδικών για τα σχολεία – Πιθανό άνοιγμα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου από τις 12 Απριλίου

Σήμερα οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν για το άνοιγμα των σχολείων. Το επικρατέστερο σενάριο δείχνει τους μαθητές της Γ’Λυκείου να επιστρέφουν στα θρανία τους, τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Η έλευση των self test στα φαρμακεία και η απαραίτητη χρήση τους από την εκπαιδευτική κοινότητα λέγεται πως θα εξασφαλίσει ένα υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Κάντε
κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), ο εφοδιασμός των φαρμακείων με self tests έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα 11.000 φαρμακεία όλης της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες, για να τις διαθέσουν σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας.

Μετά τα λύκεια, στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν και τα γυμνάσια, ενώ τα δημοτικά εκτιμάται ότι θα ανοίξουν μετά το Πάσχα.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να ανοίξουν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας τα λύκεια της χώρας. Η πρόταση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου να επιστρέψουν μόνο οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων, είναι άγνωστο κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί.
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος έσπευσε να συγκρατήσει τις προσδοκίες για το άνοιγμα των σχολείων τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις.

«Θα αξιολογηθούν προφανώς τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτή τη στιγμή η συζήτηση αφορά το Λύκειο συνολικώς, και όχι μόνο την Γ’ Λυκείου» ενώ διευκρίνισε επίσης ότι από την Τετάρτη οι γονείς των μαθητών και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα οικιακά τεστ, αφού θα είναι κλειδωμένα τα ΑΜΚΑ μαθητών και εκπαιδευτικών, με την πρόσθετη παρατήρηση ότι ο όλος μηχανισμός στήθηκε πολύ γρήγορα, ενώ υπάρχει, συμπλήρωσε, άψογη συνεργασία με φαρμακαποθήκες και φαρμακοποιούς.

Όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες ημέρες, κατά πόσο δηλαδή θα υπάρχει μία σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων ή μία τάση αποκλιμάκωσης σε κάποιες περιοχές, για να λυθούν τα χέρια της Επιτροπής και να εισηγηθεί μαζικότερο άνοιγμα σχολείων.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

Σημειώνεται πως αν κάποιος μαθητής ή καθηγητής βρεθεί θετικός, τότε θα πρέπει να δηλώνεται στην πλατφόρμα gov.testing.gr, αν και υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις ως προς αυτό για λόγους προσωπικών δεδομένων. Στη συνέχεια θα εφαρμόζεται το ισχύον πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και θα ακολουθεί και μοριακό τεστ ανίχνευσης του ιού covid_19.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Μία τέλεια διατηρημένη μούμια 700 ετών. Το άθικτο λείψανο της Κινέζας αριστοκράτισσας από την δυναστεία των Μινγκ βρέθηκε σε εργασίες οδοποιίας

The post Σήμερα η συνεδρίαση των ειδικών για τα σχολεία – Πιθανό άνοιγμα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου από τις 12 Απριλίου appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα