Σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες έπληξαν νότια Γερμανία και Ελβετία. Ξηλώθηκε τμήμα της οροφής της όπερας της Στουτγάρδης

Σφοδρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν τη νότια Γερμανίας και την Ελβετία το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και ξηλώνοντας μέρος της οροφής της όπερας της Στουτγάρδης.

Στη Βαυαρία, πλημμύρισαν ολόκληρα χωριά με τους δρόμους να καλύπτονται από χειμάρρους λάσπης, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη Στουτγάρδη, ρκετές οδικές σήραγγες πλημμύρισαν και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια διακόπηκαν εντελώς, σύμφωνα με την αστυνομία και τη σιδηροδρομική εταιρεία

Deutsche Bahn. Οι ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν τμήμα της οροφής της όπερας της πόλης και αρκετά αγάλματα.

Κάπου 250 άτομα παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα ένα ρεσιτάλ, αλλά ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. 

Βίντεο κατέγραψαν ορμητικούς χειμάρρους βρόχινων υδάτων να κατακλύζουν δρόμους και παρμπρίζ αυτοκινήτων να γίνονται θρύψαλα από σφοδρή χαλαζόπτωση.

Τα κρατίδια της Βάδης Βυρτεμβέργης, όπου βρίσκεται η Στουτγάρδη, της Ρηνανίας Παλατινάτου και της Έσσης στη νοτιοδυτική Γερμανία δέχθηκαν το σφοδρότερο πλήγμα, ενώ αναφέρθηκαν δεκάδες τροχαία από πτώσεις δένδρων και κατολισθήσεις, αν και δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των τραυματιών.

Στην Ελβετία

Στο Νότιλ, στο ελβετικό καντόνι της Λουκέρνης, το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS ανέφερε γιγάντιες χαλαζόπετρες πλάτους έως και επτά εκατοστών.

Στο καντόνι του Φρίμπουργκ, η αστυνομία και η πυροσβεστική δέχθηκαν εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια.
Μεταξύ άλλων και για τη διάσωση μιας τάξης 16 παιδιών και δύο ενηλίκων που παγιδεύτηκαν από το χαλάζι.

Έξι από τα παιδιά και ένας ενήλικας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Συνολικά τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν στα γερμανόφωνα καντόνια της Γερμανίας, ανάμεσά τους κι ένας ποδηλάτης που τραυματίστηκε στο κεφάλι από το χαλάζι.

Βίντεο από τη σφοδρή κακοκαιρία:

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Κουίζ για άριστους γνώστες. Βρείτε την καταγωγή δέκα ελληνικών λέξεων. Από ποια χώρα προέρχεται η λέξη «γάιδαρος» και από ποια το «λουλούδι»;

The post Σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες έπληξαν νότια Γερμανία και Ελβετία. Ξηλώθηκε τμήμα της οροφής της όπερας της Στουτγάρδης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα