Σεισμός Ελασσόνα. Βράχος αποκολλήθηκε από τα Μετέωρα – Έπεσε σε απόσταση λίγων μέτρων από σπίτια. Χωρίς ρεύμα Μαγούλα, Μεσοχώρι. Στους δρόμους ακόμα οι κάτοικοι

Συνεχίζεται ο χορός των μετασεισμών -Στους δρόμους παραμένουν οι κάτοικοι

Ο χθεσινός σεισμός προκάλεσε ένα ακόμη «τσουνάμι» από μετασεισμούς, καθώς δεκάδες σημειώθηκαν τη νύχτα και στα δύο ρήγματα στην περιοχή. Μετά τα 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκαν ισχυροί μετασεισμοί, με τους κυριότερους σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών να μετρώνται σε 5,1 Ρίχτερ (21:23), 4,1 (20:45), 4,3 (21:31), 4,2 (22:03), 3,7 (22:41) και 3,8 (02:34).

Ο «χορός» των

σεισμών έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους των γύρω περιοχών που παραμένουν εκτός των σπιτιών τους και διαμένουν είτε σε ξενοδοχεία, είτε σε σκηνές που έχουν στηθεί σε τοπικά γήπεδα, κυρίως στην περιοχή Δαμάσι.

Ακόμη και στην πόλη της Λάρισας αρκετοί κάτοικοι ανήσυχοι από τους συνεχόμενους μετασεισμούς, αποφάσισαν να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους, φοβούμενοι έναν νέο μεγάλο σεισμό.

Για λόγους ασφαλείας μάλιστα, το δικαστικό Μέγαρο της πόλης δεν θα λειτουργήσει σήμερα.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Ακόμη και στα Τρίκαλα και τον Βόλο όπου ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες, φοβούμενος τα χειρότερα. Στα Τρίκαλα, τα σχολεία αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας.

Από τα 5,9 Ρίχτερ χθες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δύο σπίτια κατέρρευσαν και σε ένα σπίτι έχει ξεσπάσει φωτιά, με τους κατοίκους να παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους καθώς θεωρείται επικίνδυνο να επιστρέψουν σε αυτά. Ακόμη, ένας βράχος από τα Μετέωρα αποκολλήθηκε και έπεσε σε πολύ κοντινή απόσταση από σπίτια και τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην περιοχή της Μικρής Αϊάς.

Βλάβη στο δίκτυο από τις πτώσεις χαλασμάτων από παλιά σπίτια

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται τα χωριά Μαγούλα, Μεσοχώρι και Αμούρι του δήμου Ελασσόνας, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο από τις νέες σεισμικές δονήσεις και τις πτώσεις χαλασμάτων από παλιά σπίτια που είχαν πληγεί από τον χθεσινό σεισμό.

Αρκετοί κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους των χωριών και υπάρχει αναστάτωση για το φαινόμενο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στα χωριά βρίσκεται κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου μεταφέρει κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τους κατοίκους των περιοχών.

Ευρεία σύσκεψη σήμερα για την διαχείριση της κατάστασης

Μετά την νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σήμανε εκ νέου συναγερμός στην Πολιτική Προστασία και σήμερα στις 9 το πρωί έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών προς αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Την ίδια ώρα, σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος στέλνει εσπευσμένα στην περιοχή της Ελασσόνας τον γ.γ. Β. Παπαγεωργίου προκειμένου να είναι παρών στην σύσκεψη. Η Πολιτική Προστασία έκανε έκκληση στους κατοίκους να μην μπαίνουν σε κτίρια που έχουν ζημιές

Σημειώνεται, επίσης, ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στην περιοχή για την άμεση αποκατάσταση προβλημάτων ηλεκτροδότησης που έχουν προκύψει, ιδίως στο χωριό Μεσοχώρι.

Να τονιστεί πως χθες μέχρι και πριν τον νέο μεγάλο σεισμό, είχε γίνει ήδη αυτοψία από τα 6 Ρίχτερ σε 294 κτίρια και σε 35 σχολικές μονάδες σε Κοινότητες του Δήμου Τυρνάβου και Ελασσόνας και σήμερα, με εντολή του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, θα ενισχυθεί η προσπάθεια με κλιμάκιο 50 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη διενέργεια αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου. Υπενθυμίζεται ότι ήδη τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στη Λάρισα έχουν μισθωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους κατοίκους που δεν επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στις οικίες τους.

Εικόνες από τον βράχο που αποκολλήθηκε στα Μετέωρα -Επεσε σε απόσταση λίγων μέτρων από σπίτια

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί μετά την αποκόλληση βράχου από τα Μετέωρα, η οποία προήλθε από τον χθεσινό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ.

Ο βράχος αποκολλήθηκε από την περιοχή της Μικρής Αϊάς μετά την τελευταία σεισμική δόνηση και έπεσε σε απόσταση λίγων μέτρων από σπίτια, αλλά και από τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπως αναφέρει το tameteora.gr.

Δείτε τις εικόνες:

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

The post Σεισμός Ελασσόνα. Βράχος αποκολλήθηκε από τα Μετέωρα – Έπεσε σε απόσταση λίγων μέτρων από σπίτια. Χωρίς ρεύμα Μαγούλα, Μεσοχώρι. Στους δρόμους ακόμα οι κάτοικοι appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός Ελασσόνα, Βράχος, Μετέωρα – Έπεσε, Μαγούλα Μεσοχώρι,seismos elassona, vrachos, meteora – epese, magoula mesochori