Σεισμός 5,9 Ρίχτερ νότια της Κρήτης. Έγινε αισθητός στο Ηράκλειο και σε περιοχές του Λασιθίου. Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:51 νότια της Κρήτης.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 15.51 το απόγευμα του Σαββάτου και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν μεγέθους 5,9 Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 15 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο της δόνησης τοποθετείται 55 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα.

Ο σεισμός

εξαιτίας του ότι ήταν επιφανειακός, έγινε αισθητός στα νότια παραλία της Ανατολικής Κρήτης.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι του Ηρακλείου στο cretapost ο σεισμός έγινε αισθητός ενώ είχε και διάρκεια. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι που βγήκαν στα μπαλκόνια τους θορυβημένοι.
Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, ήδη ένα όχημα της Πυροσβεστικής έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς.
«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια κλήση για βοήθεια», είπε ο κ. Μπουντουράκης.

«Η μεγάλη απόσταση από το νησί είναι σημαντική για την απόσβεση της ενέργειας»

Ο Διευθυντής Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Χουλιάρας σχολιάζει: «Ισχυρός σεισμός με μέγεθος 5,9 Ρίχτερ στις 3:51 και με επίκεντρο 55 χιλιόμετρα νότια από την Ιεράπετρα, Κρήτης, σε λίγο θα έχουμε περισσότερα από την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Η μεγάλη απόσταση από το νησί είναι σημαντική για την απόσβεση της ενέργειας».

Και δεύτερος σεισμός στην περιοχή

Δέκα λεπτά αργότερα ένας νέος σεισμός καταγράφηκε στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η νέα δόνηση έχει ένταση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 102 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

The post Σεισμός 5,9 Ρίχτερ νότια της Κρήτης. Έγινε αισθητός στο Ηράκλειο και σε περιοχές του Λασιθίου. Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα