Σεισμός 4,2 ρίχτερ στο Μαραθώνα έγινε αισθητός στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή του Μαραθώνα – Ν. Μάκρης στις 23:50 και έγινε αισθητή σε όλο το λεκανοπέδιο.Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδωσε το μέγεθος του σεισμού στα 4,1 Ρίχτερ, ενώ υπολόγισε το εστιακό βάθος στα δύο χιλιόμετρα. Το Γεωδυναμικό τον υπολόγισε στα 4,2 ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό,

ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ.

Όπως έχουν επισημάνει στο παρελθόν οι ειδικοί η περιοχή δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς και δεν έχουν καταγραφεί μεγάλα ρήγματα. Ο μεγαλύτερος ήταν 4,7 ρίχτερ και εκδηλώθηκε το 1957.

Ο πιο πρόσφατος ήταν τον Ιανουάριο του 2018 και ήταν 4,2 και είχε περίπου 15 μετασεισμούς με μεγαλύτερο τα 2,9 ρίχτερ. Αυτοί οι σεισμοί ήταν εστιασμένοι στο τρίγωνο Μαραθώνα – Αγίου Στεφάνου – Νέας Μάκρης, στις ανατολικές παρυφές της Πεντέλης.Διαβάστε ακόμα: Το χωριό – φάντασμα που άντεξε στους σεισμούς, αλλά κατέρρευσε από την οικονομική κρίση. Τι απέγιναν οι κάτοικοι. Δείτε από ψηλά τι απέμεινε (βίντεο drone)…

The post Σεισμός 4,2 ρίχτερ στο Μαραθώνα έγινε αισθητός στην Αθήνα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα