Αστυνομικός χαστούκισε 11χρονο στο Μενίδι. Διατάχθηκε ΕΔΕ και τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα. Χρυσοχοΐδης: «Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά»

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. φαίνεται να χτυπά έναν 11χρονο, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και προκάλεσε σάλο.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά από χθες την υπόθεση σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Όπως αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση, ενώ

έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανήλικου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξή του, εφόσον το επιθυμεί.

Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας χάρη στην ανάρτηση ενός εργαζόμενου σε νοσοκομείο, όπου πήγε ο 11χρονος με τον πατέρα του. Το παιδί ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και τρομαγμένο, όπως γράφει ο άνδρας στο Facebook, προσθέτοντας ότι ένας γείτονας έστειλε το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που είχε καταγράψει το περιστατικό.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑ.Σ:

«Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί».

Μ. Χρυσοχοΐδης: Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά

«Οποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά», δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αφορμή βίντεο που δείχνει αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να βιαιοπραγεί σε βάρος 11χρονου στο Μενίδι.

Σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει: «Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».

The post Αστυνομικός χαστούκισε 11χρονο στο Μενίδι. Διατάχθηκε ΕΔΕ και τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα. Χρυσοχοΐδης: «Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα