Πυροβολισμοί στη Χαριλάου Τρικούπη. Επίθεση αγνώστων με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο. Φωτογραφίες και βίντεο

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της αστυνομίας που ειδοποιήθηκε περίπου στις 19.30 για πυροβολισμούς επί της Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι άνοιξαν πυρ στοχεύοντας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Άγνωστο παραμένει αν ο στόχος ήταν η διμοιρία των ΜΑΤ ή τα ίδια τα γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα πάντως με τις έως τώρα πληροφορίες δεν έχουν σημειωθεί τυχόν τραυματισμοί, παρότι υπήρχε κόσμος μέσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ,

λόγω και του ντιμπέιτ. Οι δράστες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επέβαινα σε αυτοκίνητο και άνοιξαν πυρ μέσα από αυτό εναντίον της διμοιρίας και των γραφείων.

Ένοπλη επίθεση από άγνωστους δράστες δέχτηκαν στις 8 το βράδυ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη με ριπές αυτόματου όπλου πιθανόν καλάσνικοφ. Στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον τρεις κάλυκες. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις

Η οδός Χαριλάου Τρικούπη έχει αποκλειστεί από ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την συλλογή καλύκων και τυχόν λοιπών στοιχείων. Οι δράστες αμέσως μετά την ενέργειά τους διέφυγαν αναπτύσσοντας ταχύτητα και στην περιοχή εξελίσσονται εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Η επίθεση φαίνεται να έχει κοινά χαρακτηριστικά με τις δύο προηγούμενες επιθέσεις κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη έγινε στις 25 Μαΐου 2014 και την ευθύνη είχε αναλάβει η «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Η δεύτερη συνέβη στις 10 Ιανουαρίου 2017 με πυροβολισμούς κατά της κλούβας των ΜΑΤ που σταθμεύει έξω από την Χ. Τρικούπη, κατά την οποία είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί.

Γεννηματά: Είμαστε σοκαρισμένοι

«Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη. Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό καθ’ επανάληψη. Επιτέλους πρέπει να ληφθούν μέτρα. Αρκετά» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά σε τηλεοπτική παρέμβαση της στον ΑΝΤ1. «Συνεργάτες μου μεταβαίνουν στην ΓΑΔΑ για ενημέρωση. Δεν θα εγκαταλείψουμε τα γραφεία μας και δεν έχουμε δει κανένα σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης όπως μας υποσχέθηκαν στα επανειλημμένα διαβήματα μας για τις συχνές επιθέσεις που δεχόμαστε» ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης ανέφερε στον ANT1: «Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ». «Ακούσαμε πυροβολισμούς Ήταν 30-40 άτομα στο κτήριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» είπε ο κ. Χρηστίδης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν συνέδεσε την σημερινή επίθεση με την επικείμενη εκλογή προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς: «Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας – και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

Τσίπρας: Καταδικάζουμε απερίφραστα

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το μέγαρο Μαξίμου.

ΝΔ: Η επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ είναι σφαίρες κατά της Δημοκρατίας

«Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. «Τρεις μόλις μέρες αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή, δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει».

Το άρθρο Πυροβολισμοί στη Χαριλάου Τρικούπη. Επίθεση αγνώστων με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο. Φωτογραφίες και βίντεο δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα