Πτώση θερμοκρασίας, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι. Ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα το επόμενο διήμερο. Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα (χάρτες)

Το ψυχρό μέτωπο ενός βαρομετρικού χαμηλού το οποίο βρίσκεται στην Ιταλία, από τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής 06/12 και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 07/12, θα σαρώσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.Τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης για τέσσερα επιλεγμένα 3-ωρα διαστήματα της Δευτέρας 07/12/2020 (πρώτες πρωινές, πρωινές, μεσημεριανές, απογευματινές ώρες), όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού
του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.  

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κεντρική Μακεδονία σήμερα Κυριακή 06/12.
Από αργά το βράδυ της Κυριακής 06/12 προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 07/12 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στη Δυτική Ελλάδα, όπου βαθμιαία θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας έως το βράδυ το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας.
Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.
Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.
Παράλληλα, η διέλευση του ψυχρού μετώπου, θα προκαλέσει πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, με εντάσεις που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ (Χάρτης 2).

Οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων (πορτοκαλί αποχρώσεις) για τη Δευτέρα 07/12/2020, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Βροχές και καταιγίδες σήμερα -Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα με συννεφιά και τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Ειδικότερα, στα ανατολικά αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Στα δυτικά από το απόγευμα τοπικές βροχές στο Ιόνιο, οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τη νύχτα πιθανώς να είναι ισχυρές.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν, στο Ιόνιο 7 με 8 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα νότια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. H oρατότητα το πρωί και το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανανατολικοί 3 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και στα νησιά του Ιονίου θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τη νύχτα πιθανώς να είναι ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως σε ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σάμος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από: Meteo, ΕΜΥ
Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: 

H θεομηνία που «χτύπησε» την Αθήνα το 1961, δύο ημέρες μετά τις εκλογές «της βίας και της νοθείας». 43 νεκροί και χιλιάδες άστεγοι. Γιατί τους χαρακτήρισαν: Οι «άνθρωποι-σκουλήκια»Δείτε την «γέννηση» ενός ουράνιου τόξου μετά την καταιγίδα στον Ν. Ευβοϊκό. Η πρώτη ερμηνεία έγινε από τον Αριστοτέλη και οι χριστιανοί το θεωρούσαν θεϊκό σημάδι 

The post Πτώση θερμοκρασίας, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι. Ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα το επόμενο διήμερο. Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα (χάρτες) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πτώση, Ψυχρό, Πού,ptosi, psychro, pou