«Πράσινο φως» από την Κομισιόν στο εμβόλιο της AstraZeneca. Το μήνυμα της Φον ντερ Λάιεν. Προηγήθηκε έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το  πράσινο φως για τη διάθεση του εμβολίου της  AstraZeneca λίγες ώρες μετά την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). 

Η ΕΕ περιμένει από την AstraZeneca να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις που έχουν συμφωνηθεί τονίζει η Πρόεδρος την Κομισιόν ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την έγκρισή της για να χρησιμοποιηθεί στην ΕΕ.

«Μόλις εγκρίναμε το

εμβόλιο της AstraZeneca στην αγορά της ΕΕ μετά τη θετική αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Περιμένω από την εταιρεία να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις όπως συμφωνήθηκε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε εμβόλια για τους Ευρωπαίους, τους γείτονες και τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο», έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

We have just authorised the @AstraZeneca vaccine on the EU market following a positive assessment by @EMA_News

I expect the company to deliver the 400 million doses as agreed. We will keep on doing all we can to secure vaccines for Europeans, our neighbours & partners worldwide

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) January 29, 2021

Ο φαρμακευτικός όμιλος AstraZeneca χαιρέτισε σήμερα το πράσινο φως που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για το εμβόλιό της κατά της νόσου Covid-19 και διαβεβαιώνει ότι θα εργαστεί για «μια ευρεία και δίκαιη πρόσβαση» στο προϊόν, μεσούσης της έντασης με την ΕΕ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων.

«Η σύσταση (του ΕΜΑ) υπογραμμίζει την αξία του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, που δεν είναι μονάχα ασφαλές και καλά ανεκτό αλλά επίσης εύκολο στο να χορηγηθεί και, είναι σημαντικό, προστατεύει πλήρως από τις σοβαρές μορφές της ασθένειας και τις νοσηλείες», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Πασκάλ Σοριό, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο όμιλος.

Το εργαστήριο επισημαίνει πως εργάζεται «με τις κυβερνήσεις, τους διεθνείς οργανισμούς και τους συνεργάτες σε ολόκληρο τον κόσμο για να διασφαλίσει μια ευρεία και δίκαιη πρόσβαση στο εμβόλιο, χωρίς κέρδος την εποχή της πανδημίας».

https://twitter.com/EMA_News/status/1355171602531569664

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου….

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post «Πράσινο φως» από την Κομισιόν στο εμβόλιο της AstraZeneca. Το μήνυμα της Φον ντερ Λάιεν. Προηγήθηκε έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πράσινο, Κομισιόν, AstraZeneca, Φον, Λάιεν, Προηγήθηκε, Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων,prasino, komision, AstraZeneca, fon, laien, proigithike, evropaiko organismo farmakon