Πολιτική κόντρα για την εξαφάνιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά. ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένη η κυβέρνηση

Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει πυροδοτήσει ο  υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφεύγει της σύλληψης, την ώρα που οι υπόλοιποι καταδικασθέντες -πλην του ευρωβουλευτή Λαγού- οδηγούνται ήδη στις φυλακές. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις της ΕΛΑΣ ότι τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής

βρίσκονται υπό στενή επιτήρηση, ο Χρήστος Παππάς κατάφερε να διαφύγει, διαμηνύοντας, μάλιστα, μέσω του δικηγόρου του ότι δεν έχει πρόθεση να παραδοθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του στο Εφετείο.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η εξαφάνιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής συνιστά «μια ακόμη απόδειξη της δυσανεξίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις δημοκρατικές διαδικασίες», και καλεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει αν «ο Παππάς ξέφυγε κάτω από τη μύτη του γιατί κάποιοι τον βοήθησαν, ή γιατί είναι ανίκανος να συλλάβει τον υπαρχηγό των νεοναζί».

Από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο για γκρέμισμα του επιτυχούς προσωπείου που επικοινωνιακά έχτιζε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και υπογραμμίζει ότι το «επιτελικό κράτος της ΝΔ δεν μπορεί να ασκήσει τις στοιχειώδεις λειτουργίες του».

Με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει ότι η όλη εξέλιξη ακυρώνει τον κύριο Χρυσοχοΐδη σαν «προστάτη του Πολίτη», γιατί υπογραμμίζει με πόση σπουδή και αποτελεσματικότητα «συλλαμβάνει δημοκρατικούς πολίτες έξω από το Εφετείο, αντί για ναζί μαχαιροβγάλτες μέσα σ’ αυτό».

Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης φαίνεται ότι είχε οργανώσει την εξαφάνισή του

Ερευνες έχουν γίνει σε όλα τα πιθανά σημεία όπου θα μπορούσε να βρίσκεται σε Αττική και Ιωάννινα (τόπο καταγωγής του), χωρίς αποτέλεσμα. Το κινητό του τηλέφωνο είναι κλειστό και έτσι δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί δια μέσω του σήματος που εκπέμπει.

Στην ανακοίνωση 11 σημείων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνεται αφενός ότι οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον Παππά «χαλάρωσαν» σημαντικά έξι μήνες μετά την αποφυλάκισή του, το 2015 και εκείνος τους εφάρμοζε. Αφετέρου επιβεβαιώνεται ότι η ΕΛΑΣ «είδε» τον Παππά για τελευταία φορά την 1η Οκτωβρίου, ενώ αν τον παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο θα παρανομούσε. Αυτό, παρότι οι επιτελείς της αστυνομίας υποστήριζαν τις προηγούμενες ημέρες ότι όλοι όσοι θα μπορούσαν να μην λάβουν αναστολή εκτέλεσης ποινής ήταν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 όταν οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής ανέλαβαν τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών, ο Χρήστος Παππάς ήταν ο μοναδικός που δεν είχε εντοπιστεί από τους αστυνομικούς.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας : ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Ξεκίνησε η μεταγωγή των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής στις φυλακές. Στο Μαλανδρίνο ο Ρουπακιάς. Δομοκό και Τρίκαλα, οι υπόλοιποι κρατούμενοι (βίντεο)

The post Πολιτική κόντρα για την εξαφάνιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά. ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένη η κυβέρνηση appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα