Πλημμύρες, πεσμένα δέντρα, διακοπές ρεύματος. Σαρωτική η «Θάλεια» στη βόρεια Ελλάδα. Πώς θα συνεχίσει το φαινόμενο

Προβλήματα και ζημιές προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε κυρίως τη βόρεια Ελλάδα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε κλήσεις για 7 κοπές δέντρων, που είχαν πέσει. Παράλληλα, σε 3 περιπτώσεις κλήθηκε για άντληση υδάτων από περιοχές στην ανατολική πλευρά της πόλης.
Παρόμοια, στη Δυτική Μακεδονία, η Πυροσβεστική δέχτηκε 11 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κοζάνη,

Φλώρινα και Πρέσπες και δύο κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στους δήμους Κοζάνης και Σερβίων Βελβεντού.

Στην Πιερία, χωρίς ρεύμα έμεινε για περίπου μια ώρα ολόκληρος ο νομός, με την ηλεκτροδότηση να αποκαθίσταται λίγο μετά τις 10 το βράδυ.
Όσο διήρκεσε η διακοπή ρεύματος ήταν κλειστές οι σήραγγες του Πλαταμώνα και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών και η κυκλοφορία διεξαγόταν από την παλαιά εθνική οδό.
Μάλιστα, εξαιτίας της διακοπής, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τρία επιβατικά τρένα και ένα εμπορικό ακινητοποιήθηκαν στο ύψος του Αιγινίου.

Πλημμύρες σημειώθηκαν και στα δυτικά, κυρίως σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα. Στο Λίστον, σύμφωνα με το corfunews, έπεσαν σοβάδες από τα κτίρια, ενώ, στην οδό Αριστοτέλη Σιδέρη έπεσε ένα δέντρο πάνω σε αυτοκίνητα.

Μέχρι το απόγευμα της πρώτης μέρας της κακοκαιρίας «Θάλεια», κατεγράφησαν 9.900 κεραυνοί στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία.

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός

Σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά τη δεύτερη ημέρα της κακοκαιρίας «Θάλεια» (Πέμπτη 06/08), κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχές και καταιγίδες που σημειώνονται από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου στην Ήπειρο και την Κεντροδυτική Μακεδονία θα επεκταθούν από το μεσημέρι, στη Θεσσαλία, στην Κεντροδυτική Στερεά Ελλάδα, και ενδεχομένως στο Βόρειο Ιόνιο και στη Βόρεια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 06/08 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

αρχική φωτογραφία: corfupressΔιαβάστε στη «ΜτΧ»:Πολ Ποτ. Ο ηγέτης που εξολόθρευσε τον λαό του, απαγόρευσε το γέλιο, κατήργησε τις πόλεις, τη βιομηχανία, το χρήμα, ακόμη και τους γονείςΗ Δίκη της Χούντας ξεκίνησε με την ερώτηση του προέδρου στον Παπαδόπουλο «τι δουλειά κάνετε». Η ειρωνική απάντηση του Παττακού για τον τόπο κατοικίας του

The post Πλημμύρες, πεσμένα δέντρα, διακοπές ρεύματος. Σαρωτική η «Θάλεια» στη βόρεια Ελλάδα. Πώς θα συνεχίσει το φαινόμενο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα