Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο εκκεντρικός στυλίστας του πανκ που καθιέρωσε τις παραμάνες. Γι’ αυτόν έγραψαν τραγούδι οι Ramones

Ο σχεδιαστής κοσμημάτων, καλλιτεχνικός διευθυντής, στυλίστας μόδας, Τζούντι Μπλέιμ, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 58 ετών.

Η φήμη Μπλέιμ κορυφώθηκε κατά τη δεκαετία του ΄80 στο Λονδίνο, όπου η πανκ μουσική σκηνή βρισκόταν σε έξαρση. Άφησε το αντίκτυπό του μέσω της «ριζοσπαστικής» αισθητικής και των αρχικών κοσμημάτων που κατασκεύαζε από πρωτότυπα υλικά, όπως οι αλυσίδες και τα οστά που έβρισκε στον ποταμό Τάμεση, χρησιμοποιώντας μια τεχνική γνωστή ως «mudlarking».

Ο Τζούντι Μπλέιμ γεννήθηκε στο Λέδερχεντ το 1960 και στα 17 του έφυγε από το σπίτι του για το

Μάντσεστερ.
Εκεί δημιούργησε φιλίες με τον με τον Πίτερ Σαβίλ, τα μέλη του πανκ ροκ συγκροτήματος «Buzzcocks» και την ακραία καλλιτέχνη Λάιντερ Στέρλινγκ.
Αργότερα μετακόμισε στο Λονδίνο όπου έγινε κεντρική φιγούρα της club σκηνής της δεκαετίας του 1980.
Γνωστός για την έντονη πνευματικότητα και την πρωτοπορία του, τη πανέμορφη αισθητική, ο Μπλέιμ και οι Boy George, Leigh Bowery, Princess Julia και Ray Petri – μεταξύ άλλων, διαμόρφωσαν το πρόσωπο της εναλλακτικής μόδας στη νυχτερινή ζωή με μια ζωντάνια που ήταν σπάνια μέχρι τότε.
Ο Μπλέιμ ήταν μέρος της κολεκτίβας Buffalo Boys με επικεφαλής τον σχεδιαστή – στυλίστα Ray Petri, που δημιούργησε εικόνες μέσω των οποίων το στυλ υποκουλτούρας άρχισε να εισχωρεί στο mainstream μέσω ανεξάρτητων περιοδικών, συμπεριλαμβανομένων των «i-D» και «The Face».

Γνωστός για την έντονη πνευματικότητα, την πρωτοπορία του και την πανέμορφη αισθητική, ο Μπλέιμ διαμόρφωσε το πρόσωπο της εναλλακτικής μόδας κατά τη δεκαετία του ΄80. Αξιοποίησε αντικείμενα της καθημερινότητας όπως τα κουμπιά, τα σχοινιά και τις παραμάνες.

Ο Μπλέιμ συνεργάστηκε με έναν μακρύ κατάλογο σχεδιαστών, μουσικών και καλλιτεχνών, όπως ο John Galliano, ο Gareth Pugh, ο Rei Kawakubo, ο Kim Jones, ο Björk και ο Neneh Cherry και το 2016 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση «Judy Blame».
Μέσα από την έκθεση έδειξε το άγριο ταλέντο του, τις εκατοντάδες επιρρόες του αλλά και τον ανατρεπτικό τρόπο που έβλεπε τον κόσμο.
Δεν είχε εκπαιδευθεί με τον κλασσικό τρόπο, αλλά διακρίθηκε σε όλα τα στάδια του styling, στο ράψιμο στο χέρι, στη δημιουργία διακοσμητικών μικροαντικειμένων και στην αξιοποίηση αντικειμένων της καθημερινότητας όπως τα κουμπιά, τα σχοινιά και τις παραμάνες, που ήταν βασικό αξεσουάρ του από τα 17 του χρόνια έως τον θάνατό του.

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από την είδηση θανάτου του Τζούντι Μπλέιμ. Ο κόσμος της μόδας έχασε μία μια δημιουργική ιδιοφυΐα και πολλοί στη βιομηχανία έχασαν έναν αγαπητό φίλο. Στη μόδα, την τέχνη και το σχεδιασμό συνεργάστηκε με μουσικούς θρύλους και τα φωτεινότερα αστέρια της μόδας. Ήταν ένας αληθινός πρωτοπόρος και απίστευτο κομμάτι της δημιουργικής κοινότητας του Λονδίνου» έγραψε στο Twitter η Caroline Rush, διευθύνουσα σύμβουλος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας.

Το πανκ συγκρότημα Ramones είχε γράψει τραγούδι για την εμβληματική περσόνα, με τίτλο «Judy Is a Punk»

Το άρθρο Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο εκκεντρικός στυλίστας του πανκ που καθιέρωσε τις παραμάνες. Γι’ αυτόν έγραψαν τραγούδι οι Ramones δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Γι’, Ramones,pethane, gi’, Ramones