Πέντε γυναίκες στην Αίγυπτο καταδικάστηκαν σε φυλάκιση επειδή ανέβαζαν «προκλητικό περιεχόμενο» σε instagram και TikTok. Οι αυστηροί νόμοι περί «υποκίνησης ακολασίας» στη χώρα

Οι αιγυπτιακές δικαστικές αρχές καταδίκασαν πέντε γυναίκες σε φυλάκιση δύο ετών λόγω βίντεο που είχαν ανεβάσει στο TikTok, με την κατηγορία της παραβίασης των δημόσιων ηθών.

Σύμφωνα με το Al-Jazeera, η ετυμηγορία εναντίον των Haneen Hossam, Mowada al-Adham και τριών άλλων, εναντίον της οποίας μπορεί να ασκηθεί έφεση, περιελαμβάνει πρόστιμο 300.000 αιγυπτιακών λιρών (14.600 βρετανικών λιρών) για κάθε κατηγορούμενη.

Η 20χρονη Hossam συνελήφθη τον Απρίλιο αφού παρακινούσε τις εκατομμύρια γυναίκες ακόλουθούς της να κερδίσουν χρήματα κάνοντας γνωριμίες με άντρες μέσω μίας εφαρμογής για βιντεοκλήσεις και τσατ.
Η Adham, η οποία μετρά περισσότερους από 2 εκατομμύρια ακολούθους σε instagram και TikTok, συνελήφθη τον Μάιο. Η κατηγορία που της αποδόθηκε ήταν ότι δημοσίευε κατ’εξακολούθηση «απρεπείς φωτογραφίες και βίντεο».
Οι άλλες τρεις γυναίκες συνελήφθησαν διότι βοηθούσαν την Hossam και την Adham στη δημοσίευση του περιεχομένου στο διαδίκτυο και στη διαχείριση των λογαριασμών τους.

Ο δικηγόρος της Adham δήλωσε ότι η πελάτης του θα ασκήσει έφεση.

Διαβάστε ακόμα: Μεσσαλίνα. Η νυμφομανής αυτοκράτειρα που έκανε την πόρνη και εξέδιδε τις πλούσιες γυναίκες της Ρώμης

«Η ετυμηγορία είναι σοκαριστική, αν και ήταν αναμενόμενη. Θα δούμε τι θα συμβεί στην έφεση», δήλωσε δικηγόρος για τα δικαιώματα των γυναικών και συνέχισε: «Ανεξάρτητα από τις απόψεις που διίστανται σχετικά με το περιεχόμενο που παρουσιάζουν τα κορίτσια στο TikTok, εξακολουθεί να μην είναι λόγος φυλάκισης».

Τον Ιούνιο, δικαστήριο στην Αίγυπτο καταδίκασε τη χορεύτρια της κοιλιάς Sama al-Masry σε τρία χρόνια για «υποκίνηση ακολασίας» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στο TikTok το οποίο χόρευε. Το 2018, μια γυναίκα τραγουδίστρια συνελήφθη με την ίδια κατηγορία αφού ένα βίντεο στο οποίο χόρευε έγινε viral.

Τα τελευταία χρόνια, η Αίγυπτος έχει επιβάλει αυστηρούς ελέγχους στο διαδίκτυο με νόμους που επιτρέπουν στις αρχές να μπλοκάρουν ιστότοπους που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια. Επιτρέπει επίσης την παρακολούθηση προσωπικών λογαριασμών με περισσότερους από 5.000 ακόλουθους.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Κλεοπάτρα. Η βασίλισσα της Αιγύπτου με καταγωγή από τη Μακεδονία. Γέννησε το παιδί του Καίσαρα και την ερωτεύθηκε παράφορα ο Μάρκος Αντώνιος. Μιλούσε 12 γλώσσες και αυτοκτόνησε για να μην την εξευτελίσουν οι Ρωμαίοι

The post Πέντε γυναίκες στην Αίγυπτο καταδικάστηκαν σε φυλάκιση επειδή ανέβαζαν «προκλητικό περιεχόμενο» σε instagram και TikTok. Οι αυστηροί νόμοι περί «υποκίνησης ακολασίας» στη χώρα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixani tou Xronou