Πέντε χώρες χωρίς κανένα κρούσμα από την αρχή της πανδημίας. Τι μέτρα έλαβαν και παραμένουν μέχρι σήμερα «covid-free»

Μόλις πέντε είναι πλέον οι χώρες που από την αρχή της πανδημίας, εξακολουθούν να μην έχουν ούτε ένα καταγεγραμμένο κρούσμα.

Οι Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας, νησιωτικό κράτος του Ειρηνικού με 100.000 κατοίκους, που ήταν μέχρι πρότινος μια από τις ελάχιστες χώρες του κόσμου που παρέμενε αλώβητη από την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσαν την εμφάνιση του πρώτο κρούσματος.

«Όλοι οι πολίτες πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους», ανέφερε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τους πολίτες ο πρόεδρος

της χώρας, Ντέιβιντ Πανουέλο. «Μην πανικοβάλλεστε, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Πρόσθεσε ότι το κρούσμα είναι ένας ναυτικός πλοίου που ανήκει στο δημόσιο, του Chief Mailo, το οποίο είχε σταλεί για επισκευές στις Φιλιππίνες. Ο ασθενής και τα άλλα μέλη του πληρώματος του πλοίου παραμένουν στο σκάφος, που βρίσκεται αγκυροβολημένο και παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο.
Τα σχολεία, οι εκκλησίες και τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά στο νησιωτικό κράτος.

Οι νησιωτικές χώρες του Ειρηνικού επέδειξαν μεγάλη αποτελεσματικότητα στην προστασία τους από την πανδημία, καθώς αποφάσισαν πολύ νωρίς να κλείσουν τα σύνορά τους, παρά το πολύ υψηλό κόστος του μέτρου για τις οικονομίες τους, οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό.

Αυτή η προσέγγιση, της πολύ μεγάλης προσοχής, υιοθετήθηκε εξαιτίας του ότι τα συστήματα υγείας των χωρών αυτών είναι αδύναμα, ενώ μεγάλο μέρος των πληθυσμών τους πάσχει από παχυσαρκία και καρδιοπάθειες.

Τα Βανουάτου, τα Νησιά του Σολομώντα, τα Νησιά Μάρσαλ, η Σαμόα και πλέον η Μικρονησία έχουν πλέον εντοπίσει τουλάχιστον ένα κρούσμα, όμως καμιά από τις χώρες αυτές δεν έχει κατόπιν επιβεβαιώσει περιπτώσεις μετάδοσης του νέου κορονοϊού στην κοινότητα.

Ωστόσο Κιριμπάτι, Ναουρού, Παλάου, Τόνγκα και Τουβαλού δεν έχουν καταγράψει κανένα κρούσμα του νέου κορονοϊού μέχρι στιγμής.

αρχική φωτογραφία: Wikimedia Commons

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η αποζημίωση μαμούθ που πλήρωσε η Ολυμπιακή σε οικογένεια επιβάτη. Ήταν ασθματικός και πέθανε μέσα στο αεροπλάνο, ενώ όλοι κάπνιζαν. Τι υποστήριξε η εταιρεία

Η περιπέτεια της περίθαλψης στην Ελλάδα. Από τα ιατρικά κέντρα της αρχαιότητας μέχρι την ίδρυση της Ιατρικής στην Αθήνα. Νέα εκπομπή

The post Πέντε χώρες χωρίς κανένα κρούσμα από την αρχή της πανδημίας. Τι μέτρα έλαβαν και παραμένουν μέχρι σήμερα «covid-free» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέντε, -free,pente, -free