Παραμονή Πρωτοχρονιάς με απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο δρόμων και SMS – Τι ώρα σταματούν τα δρομολόγια ΗΣΑΠ, μετρό, τραμ

Ιδιαίτερη βαρύτητα στους ελέγχους μετά τις 10 το βράδυ και στην αλλαγή του χρόνου, προανήγγειλε και για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Ενδεχομένως να υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ, αν χρειαστεί για λόγους καθολικού ελέγχου», ανέφερε και υπενθύμισε ότι οι λόγοι μετακίνησης είναι συγκεκριμένοι από τις 22.00 μέχρι τις 05.00 για θέματα εργασίας και σοβαρού προβλήματος υγείας.

Κεντρικοί άξονες, υπαίθριοι χώροι και πλατείες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

είναι τα σημεία όπου εστιάζονται οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πάντως στο διάστημα 22:00 έως τις 5:00 το πρωί μπορεί να υπάρξει και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα που κινούνται. Παράλληλα, περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους όλης της χώρας την Πρωτοχρονιά, στο πλαίσιο των ελέγχων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού

Υπενθυμίζεται ότι τα φετινά Χριστούγεννα εορτάστηκαν κάτω από περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν και για την αλλαγή της χρονιάς. Αυτά είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00, με SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 για τη μετακίνηση προς και από το ρεβεγιόν, και με σύσταση για έως 9 άτομα από δύο οικογένειες στο εορταστικό τραπέζι.  Έτσι, δεν θα επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύσει κανονικά και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στις 22:20 θα ξεκινήσει το τελευταίο δρομολόγιο του ΗΣΑΠ αύριο 31 Δεκεμβρίου, από τον Πειραιά με προορισμό την Κηφισιά (γραμμή 1), ενώ από την Κηφισιά με προορισμό τον Πειραιά το τελευταίο δρομολόγιο θα είναι στις 22:20.

Στη γραμμή 2 του Μετρό το τελευταίο δρομολόγιο από Ανθούπολη προς Ελληνικό θα είναι στις 22:43 και από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 22:38. Όσον αφορά τα δρομολόγια της γραμμής 3 από Νίκαια προς Αεροδρόμιο θα είναι στις 22:01 και από Νίκαια προς Πλακεντία στις 22:41. Ακόμη τα τελευταία δρομολόγια από Αεροδρόμιο προς Νίκαια θα είναι στις 22:02 και από Πλακεντία προς Νίκαια στις 22:42.

Αναφορικά με τα τελευταία δρομολόγια του Τραμ έχουν ως εξής: Από Σύνταγμα προς Βούλα στις 21.58 και από Σύνταγμα εως Άγιο Κοσμά στις 22.34. Από Βούλα προς Σύνταγμα στις 21.27 και από Βούλα προς Άγιο Αλέξανδρο στις 23.04.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Βοβούσα. Δείτε από ψηλά το Ζαγοροχώρι που σταμάτησε τους αλπινιστές Ιταλούς το ’40. Λεηλατήθηκε δύο φορές στην τουρκοκρατία και καταστράφηκε στην κατοχή από τους Γερμανούς (drone)

The post Παραμονή Πρωτοχρονιάς με απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο δρόμων και SMS – Τι ώρα σταματούν τα δρομολόγια ΗΣΑΠ, μετρό, τραμ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα