Πάνω από 58.000 οι νεκροί από κορονοϊό στη Βραζιλία μόνο τον Μάρτιο. Εκταφές ακόμα και το βράδυ – Η χώρα δεν έχει βιώσει τα χειρότερα, λένε οι ειδικοί

Μία τραγωδία χωρίς τέλος εξελίσσεται στη Βραζιλία, που τον Μάρτιο θρήνησε, εξαιτίας της COVID-19, περισσότερους από 58.000 νεκρούς.

Στο Σάο Πάολο, ο αριθμός των νεκρών είναι τέτοιος που οι εργαζόμενοι στα νεκροταφεία αναγκάζονται να πραγματοποιούν διαρκώς εκταφές.

Σε πολλές περιπτώσεις, πραγματοποιούνται ταφές μέσα στη νύχτα για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Οι δημοτικές αρχές παραδέχθηκαν ότι πρέπει να εκπονήσουν νέα σχέδια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Χωρίς

ωστόσο να διευκρινίσουν ποια είναι αυτά.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι η χώρα δεν έχει βιώσει ακόμα τα χειρότερα.

Το πρόβλημα της διασποράς διογκώνεται εξαιτίας των διαρκών επιθέσεων του προέδρου Μπολσονάρο σε κάθε προσπάθεια περιορισμού των μετακινήσεων.

Ενας ακόμα επιβαρυντικός παράγοντας είναι και η ιδιαιτέρως βραδεία εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Δεν αποκλείεται τελικά και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βραζιλίας να γίνει, πολιτικό αυτή τη φορά, θύμα του κορωνοϊού.

Ο Μπολσονάρο διαρκώς απομονώνεται, με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων να παραιτούνται ομαδικά και τον επιχειρηματικό κόσμο να λαμβάνει σαφείς αποστάσεις.

Τα ποσοστά δημοτικότητάς του μειώνονται συνεχώς από την αρχή του χρόνου.

Τον Μάρτιο, το 54% των Βραζιλιάνων αποδοκίμαζε τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ τον Ιανουάριο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 48%.

Έκκληση απήυθυνε χθες ο Μπόρις Τζόνσον στου πολίτες να μην συναντήσουν ενόψει Πάσχα άλλα άτομα σε εσωτερικούς χώρους, ακόμα κι αν εμβολιάστηκαν

Το αμερικανικό Κέντρο Eλέγχου και Πρόληψης Nοσημάτων επέτρεψε στους πλήρως εμβολιασθέντες να συναντηθούν με τους οικείους τους.

Ακόμα και σε κλειστούς χώρους χωρίς καν μάσκα.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

The post Πάνω από 58.000 οι νεκροί από κορονοϊό στη Βραζιλία μόνο τον Μάρτιο. Εκταφές ακόμα και το βράδυ – Η χώρα δεν έχει βιώσει τα χειρότερα, λένε οι ειδικοί appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα