Πάνω από 2000 κρούσματα την επόμενη εβδομάδα εκτιμά ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης

Περίπου 65% ήταν η αύξηση στο ιικό φορτίο που καταγράφηκε στα λύματα της Αττικής την περασμένη εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα μεγάλα ποσοστά αύξησης καταγράφηκαν και σε δυο περιοχές της Κρήτης.

Όπως ανέφερε στον Αντ1 ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης δεν περίμενε τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, όπως αυτή που καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες, αλλά αυτό που τον ανησυχεί

περισσότερο είναι η αύξηση του δείκτη θετικότητας που υπερδιπλασιάστηκε.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, όλο αυτό το σκηνικό οφείλεται στη μεγάλη διάδοση του ιού σε νεαρότερες ηλικίες οι οποίες δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν.

Τόνισε ότι είναι πολύ πιθανόν να δούμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα και να ξεπεράσουμε τα 2.000 ημερησίως, αποδίδοντας όλο αυτό στο συνδυασμό της μετάλλαξης Δέλτα που είναι εξαιρετικά μεταδοτική με τη χαλάρωση στα μέτρα αποφυγής του κορονοϊού.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Πάνω από 2000 κρούσματα την επόμενη εβδομάδα εκτιμά ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης  appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάνω, 2000, Αναλυτικής Χημείας, ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης,pano, 2000, analytikis chimeias, ekpa nikos thomaΐdis