Πανελλήνιες. Μείωση της ύλης και παράταση του σχολικού έτους. Τα επικρατέστερα σενάρια για τις εξετάσεις

Με όλες τις προτάσεις να βρίσκονται ακόμα υπό συζήτηση, το μόνο βέβαιο είναι πως θα υπάρξει παράταση στη διεξαγωγή τους των Πανελληνίων, ενώ πλέον είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει προσαρμογή και στην ύλη.

Μία από της λύσεις που εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Παιδείας είναι οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020 να εξεταστούν στην ύλη που έχει διδαχθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου, όταν και έκλεισαν τα σχολεία.

Η ύλη θα διαμορφωθεί μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθώς το υπουργείου Παιδείας μέσω της τακτικής ενημέρωσης των σχολείων έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει το εύρος της ύλης που έχει διδαχθεί σε κάθε σχολείο ανά μάθημα.

Στο σενάριο αυτό είχε αναφερθεί την περασμένη εβδομάδα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική συνέντευξη. Μάλιστα είχε επισημάνει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το εάν θα γίνουν μαθήματα τον Μάιο, μια εκδοχή που «θα δώσει πολύτιμο χρόνο για να καλυφθεί η ύλη», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Πάντως, η κυρία Κεραμέως είχε τονίσει ότι πέρα από τη μείωση της ύλης το υπουργείο Παιδείας έχει και άλλα «εργαλεία» στη διάθεση του. Εκτός λοιπόν από τη μείωση της ύλης, υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους και η μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας σε 35 λεπτά όταν ανοίξουν τα σχολεία.
Σε κάθε περίπτωση θα γίνουν οι Πανελλήνιες και αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας, είχε τονίσει η κυρία Κεραμέως.

The post Πανελλήνιες. Μείωση της ύλης και παράταση του σχολικού έτους. Τα επικρατέστερα σενάρια για τις εξετάσεις appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα