Οι Ρουμάνοι θέλουν να στείλουν τον Κώστα Πάσσαρη στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του. Θα δικαστεί για τη δολοφονία δυο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όταν απέδρασε το 2001

Αίτημα να μεταφερθεί στην Ελλάδα για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του έχει υποβάλει από τις ρουμανικές φυλακές ο διαβόητος Κώστας Πασσαρης. Πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία είναι αυτή που έχει τον τελευταίο λόγο.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος ο Πάσσαρης, επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου στη δευτεροβάθμια δίκη του για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών

στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας κατά τη διάρκεια της απόδρασής του το 2001.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 4 φορές ισόβια κάθειρξη και 71 χρόνια.

Ο 44χρονος Πάσσαρης φέρεται ως εμπλεκόμενος σε επτά δολοφονίες, τραυματισμούς, κινηματογραφικές αποδράσεις, ληστείες, συμπλοκές, ναρκωτικά και πλέον, μέσα από την φυλακή της Ρουμανίας, δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του. Θέλει μάλιστα όπως λέει να εκδοθεί και να δικαστεί στην Ελλάδα για τα εγκλήματα του.

Για την ιστορία, στις 30/7/2003 είχε δικαστεί στη Ρουμανία δις ισόβια, για την δολοφονία δύο ατόμων σε αιματηρή ληστεία. Κατά το Ρουμανικό Νόμο, με  ευεργετικό υπολογισμό της ποινής, θα μπορούσε ενδεχομένως να αποφυλακιστεί περίπου μετά από το έτος 2020.

Την απόφαση καλείται να λάβει ο Εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών του Πρωτοδικείου Αθηνών, μέσα σε σύντομη προθεσμία 90 ημερών, από τη λήψη του αιτήματος.

Ο Πασσαρης σε θετική απάντηση των ελληνικών αρχών θα έρθει για να εκτίσει, σε πρώτη φάση, το υπόλοιπο των ποινών που του επιβλήθηκαν τελεσίδικα στη Ρουμανία.

Και στη συνέχεια, αυτές που του επιβλήθηκαν από τα Ελληνικά Δικαστήρια σε Πρώτο Βαθμό (4 ισόβια και 71 χρόνια φυλάκιση).

«Οι συγγενείς των θυμάτων περιμένουν»

Οι ποινικολόγοι Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης, δικηγόροι της οικογένειας των θυμάτων του αστυνομικού Διονύσιου Αλεβιζόπουλου, θεωρούν πως η μεταφορά και η δίκη του  κακοποιού στην Ελλάδα αποτελεί αποτέλεσμα της επίμονης πίεσης που ασκήθηκε στις Αρχές, με αλλεπάλληλες προσπάθειες και αιτήματα που υπέβαλλαν.

«Πρέπει τώρα χωρίς καθυστέρηση οι Ελληνικές Αρχές να δεχτούν την πρόταση και να μεταχθεί στην Ελλάδα ο Πάσσαρης για έκτιση του υπόλοιπου της ποινής που του επιβλήθηκε στην Ρουμανία», δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Κώστας Πάσσαρης. Στα 19 ήταν ήδη ο «ληστής με το καλσόν». Σκότωνε ένστολους γιατί θεωρούσε ότι αυτό τους άξιζε. Διέφυγε στη Ρουμανία μετά την γκάφα ενός αστυνομικού που του φώναξε «ακίνητος» πριν ανοίξει την πόρτα

The post Οι Ρουμάνοι θέλουν να στείλουν τον Κώστα Πάσσαρη στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του. Θα δικαστεί για τη δολοφονία δυο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όταν απέδρασε το 2001 appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρουμάνοι, Κώστα Πάσσαρη, Ελλάδα, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, 2001,roumanoi, kosta passari, ellada, geniko kratiko nikaias, 2001