Οι αποκαλύψεις της ΕΛΑΣ για τη μεγάλη ληστεία στην Καβάλα. Ο εγκέφαλος της ληστείας σκηνοθέτησε την απαγωγή της κόρης του κι έπειτα έκλεψε τα 4,2 εκατομμύρια

Σε αποκαλύψεις προέβησαν οι εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, σχετικά με για την ληστεία με λεία 4,2 εκατ. ευρώ που εξιχνιάστηκε αυτές τις μέρες στην Καβάλα.

Από τις ανακοινώσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, προκύπτει ότι εγκέφαλος της σκηνοθετημένης ληστείας ήταν ο πρώην διευθυντής της εταιρίας σεκιούριτι. Γνώριζε εκ των έσω τη διαδικασία στο κατάστημα του Αμυγδαλεώνα,

καθώς και όλα τα κενά του συστήματος ασφαλείας.
Πιθανότατα ο ίδιος πήρε τα χρήματα και στη συνέχεια εμφανίστηκε στην Ασφάλεια όπου διηγήθηκε μία ληστεία και μία απαγωγή (της κόρης του) που δεν έγιναν ποτέ.
Μέρος του ποσού ξοδεύτηκε από τον ίδιο και τους συνεργούς του. Ερευνάται το πού. Τα χρήματα δεν είχαν τεχνικά θέματα (σημαδεμένα κτλ) κι έτσι μπορούσαν να ξοδευτούν ακόμη και άμεσα.
Δεν υπήρξε πρόθεση των δραστών να φύγουν από την Καβάλα.
Διαψεύστηκε ότι έβγαλαν αεροπορικά εισιτήρια.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι η Αστυνομία χρησιμοποίησε τεχνολογικά και επιστημονικά μέσα αλλά και τα υπερσύχρονα εργαστήρια της. Διαψεύστηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται κι άλλα άτομα. Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μενεξίδης ερωτώμενος για το κίνητρο των δραστών, απάντησε αναφερθείς σε φιλαργυρία. Είπε επίσης ότι δράστες θεώρησαν ότι θα είναι εύκολα επιτυχές αυτό που σχεδίασαν.
«Ήξεραν ότι τα χρήματα είχαν όγκο κι έτσι είχαν σχεδιάσει εκ των προτέρων και πού θα τα κρύψουν» είπε ο κ. Μενεξίδης.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 4,2 εκ. ευρώ βρέθηκαν 3,3 εκατ. ευρώ.

The post Οι αποκαλύψεις της ΕΛΑΣ για τη μεγάλη ληστεία στην Καβάλα. Ο εγκέφαλος της ληστείας σκηνοθέτησε την απαγωγή της κόρης του κι έπειτα έκλεψε τα 4,2 εκατομμύρια appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα