Ο Τζέιμς Μποντ αποχαιρετά τον Σον Κόνερι. Το αντίο των δημιουργών του μυστικού πράκτορα και οι τελευταίες φωτογραφίες του ηθοποιού με την οικογένεια του

Η είδηση του θανάτου του Σον Κόνερι διαδόθηκε αστραπιαία σε ολόκληρο τον κόσμο, ο οποίος τον γνώρισε μέσα από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ και όχι μόνο.

Ο σερ Σον Κόνερι πέθανε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου σε ηλικία 90 ετών. Όπως παρατηρούν οι υπεύθυνοι της σειράς ταινιών του 007, «ήταν ο πρώτος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ στη μεγάλη οθόνη μέσα από την ταινία “Dr. No” το 1962, και ακολούθησαν οι ταινίες “Από τη Ρωσία με αγάπη”, “Χρυσοδάκτυλος”,

“Επιχείρηση κεραυνός”, “Ζεις μονάχα δυο φορές” και “Τα διαμάντια είναι παντοτινά”».

Σον Κόνερι: Ο άνδρας που πρωτοείπε τις αξέχαστες λέξεις «το όνομά μου είναι Μποντ… Τζέιμς Μποντ»
Οι παραγωγοί της σειράς ταινιών του μυστικού πράκτορα, Μάικλ Τζ. Γουίλσον και Μπάρμπαρα Μπροκόλι έγραψαν στον επίσημο λογαριασμό του 007: «Είμαστε συντετριμμένοι από την είδηση του θανάτου του Σερ Σον Κόνερι. Ήταν και θα τον θυμόμαστε πάντα, σαν τον αυθεντικό Τζέιμς Μποντ, του οποίου η αξεπέραστη πρεμιέρα στην κινηματογραφική ιστορία ξεκίνησε όταν είπε αυτές τις αξέχαστες λέξεις: “Το όνομά μου είναι Μπον… Τζέιμς Μποντ”».

Διαβάστε επίσης: Κοιμόταν σε σε μια ντουλάπα, δούλευε από 9 χρόνων, η οικογένειά του πείναγε και πόζαρε ημίγυμνος στη σχολή Καλών Τεχνών. Σον Κόνερι, η άγνωστη ζωή του ηθοποιού που ενσάρκωσε τον Τζέιμς Μποντ

Sir Sean Connery has died at the age of 90. He was the first actor to play James Bond on the big screen in Dr. No in 1962, From Russia With Love, Goldfinger, Thunderball, You Only Live Twice and Diamonds Are Forever followed. pic.twitter.com/VaFPHCM5Ou

James Bond (@007) October 31, 2020

Οι δύο παραγωγοί των ταινιών Τζέιμς Μποντ σήμερα, συνέχισαν λέγοντας: «Έφερε την επανάσταση στον κόσμο με την εκλεπτυσμένη και πνευματώδη απεικόνιση του σέξι και χαρισματικού μυστικού πράκτορα. Σε εκείνον οφείλεται χωρίς αμφιβολία, σε μεγάλο βαθμό, η επιτυχία της σειράς ταινιών και θα του είμαστε για πάντα ευγνώμονες». Θυμίζουμε πως σε πρόσφατη διαδικτυακή ψηφοφορία, ο Σον Κόνερι αναδείχτηκε στον καλύτερο Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών.

Ντάνιελ Κρεγκ: Πέθανε ένας από τους πραγματικά μεγάλους του κινηματογράφου

Τον θάνατο του Σον Κόνερι όμως, σχολίασε και ο σημερινός Τζέιμς Μποντ, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον μυστικό πράκτορα στις τελευταίες πέντε ταινίες της σειράς, ο Ντάνιελ Κρεγκ: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο ενός από τους πραγματικούς “μεγάλους” του κινηματογράφου. Θα θυμόμαστε πάντα τον Σερ Σον Κόνερι σαν τον Τζέιμς Μποντ και για πολλούς λόγους ακόμη» έγραψε.

«Σημάδεψε μια εποχή και ένα στιλ. Το πνεύμα και η γοητεία που προέβαλε στην οθόνη μπορούν να μετρηθούν μόνο σε μεγαβάτ. Βοήθησε στη δημιουργία των σύγχρονων blockbuster. Θα συνεχίσει να επηρεάζει ηθοποιούς και δημιουργούς στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στην οικογένεια και τους αγαπημένος του. Όπου και αν βρίσκεται, ελπίζω να υπάρχει και ένα γήπεδο του γκολφ» σημείωσε κλείνοντας την αναφορά του στον Σον Κόνερι, ο Ντάνιελ Κρεγκ.

«Σερ Σον Κόνερι, ήσουν ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ ως παιδί, αλλά και ως άνδρα που έγινε κι εκείνος Τζέιμς Μποντ. […] Άνοιξες τον δρόμο για όλους εμάς που ακολουθήσαμε στα εμβληματικά βήματά σου. Κάθε άνδρας με τη σειρά του γυρνούσε σε εσένα ως σημείο αναφοράς και θαυμασμού, καθώς προχωρούσαμε μπροστά με τις δικές μας ερμηνείες για τον ρόλο» έγραψε μεταξύ άλλων, ένας ακόμη ηθοποιός που υποδύθηκε τον πράκτορα 007, ο Πις Μπρόσναν.

Διαβάστε επίσης: Ο Γιώργος Φούντας δέχθηκε πρόταση να διαδεχθεί τον Σον Κόνερι στο ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Αρνήθηκε να πάρει τον ρόλο του πράκτορα 007, αν και ο Φίνος τον πίεζε να δεχθεί …Οι τελευταίες φωτογραφίες του Σον Κόνερι με την οικογένειά του

Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του θρύλου του κινηματογράφου Σον Κόνερι, ο οποίος έσβησε ήσυχα στον ύπνο του, περιτριγυρισμένος από τους δικούς του και αφήνοντας πίσω του μια τεράστια κληρονομιά από ταινίες που αγαπήθηκαν από εκατομμύρια ανθρώπους.

Από εχθές αμέτρητα είναι τα μηνύματα στα social media που αποτίουν φόρο τιμής στον εξαιρετικά ταλαντούχο Σκωτσέζο, ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν για να κατακτήσει διεθνή καταξίωση και τον τίτλο του «Σερ», αποδεικνύοντας ότι ο καθένας μπορεί να πετύχει αρκεί να έχει χάρισμα και βούληση.

Εκτός από το «αντίο» συναδέλφων και χιλιάδων θαυμαστών, συγκινούν τα λόγια της χήρας του εμβληματικού σταρ, Μισελίν Ροκμπρίν, η οποία αποχαιρέτισε τον επί 45χρόνια αγαπημένο της αποκαλύπτοντας ότι το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με την άνοια. Την ίδια ώρα, Daily Mail δημοσιεύει μια φωτογραφία που πιστεύεται ότι είναι από τις τελευταίες του θρυλικού σταρ.

Σε αυτήν ο Σερ Σον Κόνερι εμφανίζεται να ποζάρει με την πολυαγαπημένη του σύζυγο κρατώντας τρυφερά το χέρι της, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή. Η φωτογραφία, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, τραβήχτηκε στη 45η επέτειο γάμου του ζευγαριού, στις 6 Μαΐου του 2020 στις Μπαχάμες, όπου ο Σον και η γυναίκα του ζούσαν εδώ και δεκαετίες.

Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα είχε δημοσιεύει μια άλλη σχετικά πρόσφατη φωτογραφία του σταρ, που το τελευταίο διάστημα έμενε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τον φωτογραφικό φακό λόγω των προβλημάτων υγείας του.

Σε αυτήν την φωτογραφία αποτυπώνεται μια ακόμα γλυκιά οικογενειακή στιγμή: Ο Σον Κόνερι ποζάρει με τον γιο του Τζέισον στα 89α γενέθλιά του. Στη φωτογραφία βλέπουμε τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό να χαμογελά γλυκά σηκώνοντας τον δείκτη του χεριού του ψηλά στον αέρα, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται ο γιος του και η σύντροφος του γιου του, Φιόνα Άπτον.

Ο γιος του σταρ έκανε την εξής δήλωση εχθές στο BBC σχετικά με τον χαμό του πατέρα του: «Όλοι προσπαθούμε να κατανοήσουμε το τεράστιο συμβάν, αφού είναι ακόμα πάρα πολύ πρόσφατο, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας μου δεν ήταν καλά εδώ και πολύ καιρό. Είναι μια θλιβερή μέρα για όσους γνώριζαν και αγαπούσαν τον μπαμπά μου και μια μεγάλη απώλεια για όλους τους ανθρώπους ανά τον κόσμο που απολάμβαναν το υπέροχο χάρισμα που είχε ως ηθοποιός».

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας EW

The post Ο Τζέιμς Μποντ αποχαιρετά τον Σον Κόνερι. Το αντίο των δημιουργών του μυστικού πράκτορα και οι τελευταίες φωτογραφίες του ηθοποιού με την οικογένεια του appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα