Ο Ντάνιελ Σαν κάνει την κλωτσιά του «γερανού» και κερδίζει το πρωτάθλημα. Γιατί οργίστηκε ο Κλιντ Ίστγουντ; Ο Σον Πεν και ο Τσάρλι Σιν είχαν απορρίψει τον ρόλο

Ο 15χρονος Ντάνιελ Λαρούσο μόλις έχει μετακομίσει με τη μητέρα από το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι στη ζεστή και γεμάτη υγρασία Καλιφόρνια. Τα προβλήματα με τους νέους του γείτονες αρχίζουν από τις πρώτες μέρες.

Γεμάτος οργή, ο νεαρός που έφυγε από το σπίτι και τους φίλους του στην τελευταία τάξη, έρχεται αντιμέτωπος με τον νταή Τζόνι Λόρενς και την παρέα του, όταν προσπαθεί να υπερασπιστεί την όμορφη Άλι σε ένα πάρτι που γίνεται σε κοντινή παραλία. Ο Τζόνι, αθλητής του καράτε, σε δευτερόλεπτα ρίχνει κάτω τον Ντάνιελ, ταπεινώνοντας τον μπροστά στους νέους του συμμαθητές, αλλά και στην Άλι.
Στη συνέχεια γνώρισε τον Μιγιάγκι, υποτίθεται ότι έμαθε καράτε σε λίγους μήνες και ο Λαρούσο με την κίνηση του «γερανού» κέρδισε το πρωτάθλημα, τον σεβασμό του αντιπάλου του και το κορίτσι!

Το όνομα «Καράτε Κιντ» και οι ηθοποιοί που απέρριψαν τον ρόλο του Λαρούσο

Η ταινία «Καράτε Κιντ» προβλήθηκε στις αμερικανικές αίθουσες στις 22 Ιουνίου 1984. Κόστισε μόλις 8 εκατομμύρια δολάρια και τα κέρδη της μόνο στην Αμερική ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια. Ήταν μία σίγουρη εμπορική επιτυχία και τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν άλλες δύο συνέχειες, ενώ το 1994 το τέταρτο «Καράτε Κιντ» είχε πρωταγωνίστρια την ανερχόμενη Χίλαρι Σουάνκ.
Το έργο με τις τέσσερις συνέχειες οφείλει το όνομά του σε ένα φανταστικό χαρακτήρα της «Λεγεώνας των Ηπερηρώων», σειρά κόμικ της «DC». Η εταιρεία, που είχε τα δικαιώματα του ονόματος, έδωσε την άδεια της να χρησιμοποιηθεί ως τίτλος του έργου.

Ο Τζόνι Λόρενς και ο Τζον Κριζ

Για τον κεντρικό ρόλο του Ντάνιελ Λαρούσο, οι παραγωγοί της ταινίας είχαν αρχικά επιλέξει τον Τσάρλι Σιν και στη συνέχεια τον Σον Πεν. Και οι δύο ηθοποιοί όμως, απέρριψαν την πρόταση.
Ένας από τους γιους του Κλιντ Ίστουγντ, ο Κάιλ, πέρασε από οντισιόν για τον ρόλο, αλλά δεν τον πήρε.
Ο Κλιντ ενοχλήθηκε και αποφάσισε να «μποϊκοτάρει» την «Coumbia Pictures», την εταιρεία παραγωγής του «Καράτε Κιντ»με έναν ευφάνταστο τρόπο. Απαγόρευσε να κυκλοφορούν προϊόντα της «Coca Cola» στα δικά του στούντιο, μιας και η «Columbia Pictures» είχε εκείνη την εποχή στην ιδιοκτησία της τη συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών.
Ο Ραλφ Μάτσιο ήταν η επόμενη επιλογή, δέχθηκε τον ρόλο και φυσικά έγινε ο περίφημος «Ντάνιελ Σαν».
Ο Μάτσιο ήταν ήδη 22 χρόνων όταν υποδύθηκε τον 15χρονο Ντάνιελ. Κανείς στο στούντιο βέβαια δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έδειχνε τόσο μικρός και για πολύ καιρό νόμιζαν ότι ο ηθοποιός ότι τους έλεγε ψέματα.
Αλλά και με τον ηθοποιό που θα υποδυόταν τον Μίστερ Μιγιάγκι υπήρχε στην αρχή ένα πρόβλημα. Ένας από τους παραγωγούς δεν ήθελε με κανέναν τρόπο να τον υποδυθεί ο Πατ Μορίτα, γιατί ήταν κυρίως ένας κωμικός ηθοποιός. Βέβαια, κατάλαβε το λάθος του σχεδόν αμέσως και παραδέχτηκε ότι «είναι ηλίθιος που δεν τον επέλεξε νωρίτερα».

Και ο Τσακ Νόρις απέρριψε ρόλο;

Ο Μάρτιν Κόβ ήταν ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον «κακό» Τζον Κριζ. Υπήρχαν όμως φήμες ότι ο ρόλος είχε προταθεί στον Τσακ Νόρις.
Σε αυτό συνέβαλε η προσθήκη του Πατ Τζόνσον, ο οποίος ήταν μαθητής του Νόρις και υπεύθυνος για όλες τις «χορογραφημένες» σκηνές καράτε.
Ο Τζόνσον ενσάρκωσε τον «μουστακαλή» διαιτητή του Πρωταθλήματος.
Ο Νόρις σε συνέντευξή του έδωσε τέλος στις φήμες. Ανέφερε ότι ποτέ δεν του προτάθηκε ο ρόλος. Αλλά αν γινόταν, θα τον απέρριπτε, γιατί δε θα ήθελε να ταυτιστεί με ένα χαρακτήρα που προωθεί τις πολεμικές τέχνες σαν μέθοδο βίας και εκδίκησης.

Η σκηνή με τον «γερανό» ή τον «πελαργό», όπως τον θυμούνται οι παλαιότεροι, ήταν μια από τις κορυφαίες στιγμές της ταινίας. Αλλά και όλη η ακολουθία των νικών του Λαρούσο μέχρι τον τελικό ταυτίστηκε με τον τραγούδι «You’re the Best» το Τζο Εσποζίτο. Ο σκηνοθέτης του «Καράτε Κιντ», John G. Avildsen είχε ήδη σκηνοθετήσει τον «Ρόκι».
Το συγκεκριμένο τραγούδι προορίζονταν για την τρίτη ταινία με πρωταγωνιστή τον Σταλόνε. Τελικά, χρησιμοποιήθηκε το πασίγνωστο «Eye of the Tiger», και το «You’re the Best» κατέληξε στο «Καράτε Κιντ.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Ο «Ντάνιελ Σαν». Ο Karate Kid, που έμεινε στα αζήτητα. Παντρεύτηκε την κοπέλα που γνώρισε 15 χρονών και βγήκε στην επικαιρότητα όταν χόρεψε στο Dancing with the Stars…

The post Ο Ντάνιελ Σαν κάνει την κλωτσιά του «γερανού» και κερδίζει το πρωτάθλημα. Γιατί οργίστηκε ο Κλιντ Ίστγουντ; Ο Σον Πεν και ο Τσάρλι Σιν είχαν απορρίψει τον ρόλο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα