«Ο κορονοϊός θα μας ακολουθεί μέχρι να αναπτυχθεί εμβόλιο» προειδοποιεί ειδικός απεσταλμένος του ΠΟΥ, σύμφωνα με το Bloomberg

Ο κορονοϊός θα μας ακολουθεί μέχρι να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο, προειδοποίησε ο ειδικός απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Covid-19.  

Σύμφωνα με το Bloomberg, σε παγκόσμιο επίπεδο επιστήμονες δουλεύουν πάνω σε 70 πιθανά εμβόλια για τον κορονοϊό. Ο δρ. Ντέιβιντ Ναμπάρο, ειδικός απεσταλμένος του ΠΟΥ για τον Covid-19 δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρο πως ο ιός θα επιστρέφει σε κύματα.

«Δεν είμαστε

σίγουροι ότι θα έρχεται σε κύματα, όπως συμβαίνει με τη γρίπη. Πιστεύουμε ότι θα ειναι ένας ιός που θα ακολουθεί τον άνθρωπο για αρκετά πολύ καιρό, μέχρι να βρούμε ένα εμβόλιο που θα μας προστατεύει», δήλωσε μιλώντας στο NBC ο Ναμπάρο.

«Θα υπάρχουν μικρές εξάρσεις που θα εμφανίζονται σποραδικά και θα σπάνε τις άμυνές μας», συνέχισε. «Το κλειδί είναι κάθε κοινότητα να έχει μια προστατευτική ασπίδα, να μπορεί να εντοπίζει τα κρούσματα μόλις θα εμφανίζονται και να τα απομονώνει», συμπλήρωσε και κάλεσε όλες τις χώρες να ετοιμαστούν για αυτό το μελλοντικό σενάριο, σημειώνοντας ότι αυτό θα διευκολύνει τη χαλάρωση των μέτρων και θα αποτρέψει τις μαζικές εξάρσεις.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του κορονοϊού τώρα, ο Ντέιβιντ Ναμπάρο δήλωσε πως υπάρχουν σημάδια ότι «ισιώνει» η καμπύλη στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά συμπλήρωσε πως ο ιός προχωρά σε άλλα τμήματα του πλανήτη.   Bloomberg: 70 εμβόλια αναπτύσσονται   Σε παγκόσμιο επίπεδο, αναπτύσσονται 70 εμβόλια για τον κορονοϊό και για τρία από αυτά γίνονται ήδη δοκιμές σε ανθρώπους, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.   Προβάδισμα στην κλινική διαδικασία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ένα πειραματικό εμβόλιο που αναπτύσσεται από την CanSino Biologics και το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου, καθώς είναι στη φάση 2. Τα άλλα δύο εμβόλια που δοκιμάζονται σε ανθρώπους αναπτύσσονται ξεχωριστά από τις αμερικανικές εταιρείες Moderna και Inovio Pharmaceuticals, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται έγγραφο του ΠΟΥ.   Οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Sanofi είναι επίσης ανάμεσα σε εκείνες που δουλεύουν πάνω σε εμβόλιο και είναι στο προκλινικό στάδιο.

The post «Ο κορονοϊός θα μας ακολουθεί μέχρι να αναπτυχθεί εμβόλιο» προειδοποιεί ειδικός απεσταλμένος του ΠΟΥ, σύμφωνα με το Bloomberg appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΟΥ, Bloomberg,pou, Bloomberg