Ο δήμος του Άμστερνταμ απομακρύνει τα «κόκκινα φανάρια» και τα coffee shops. Στόχος η μείωση της εγκληματικότητας και ο ποιοτικότερος τουρισμός

Το Άμστερνταμ θα απομακρύνει το «ερωτικό κέντρο» και τα coffee shops για να κάνει «λίφτινγκ» στην εικόνα της πόλης. Το σεξ και τα ναρκωτικά δεν πρέπει να είναι «σήμα κατατεθέν » της πόλης, ισχυρίζεται η δήμαρχος της ολλανδικής πρωτεύουσας, Φέμκε Χαλσέμα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η δήμαρχος Χαλσέμα, έχει ήδη υποβάλλει τα σχέδιά της για να απομακρύνει εκτός από τους οίκους ανοχής και τα coffee shops, τα οποία πωλούν κάνναβη. Μάλιστα  έχει κάνει μεγάλη εκστρατεία για την εφαρμογή του σχεδίου της ζητώντας

την υποστήριξη του πολιτικού κόσμου.

Πιο αναλυτικά, οι προτάσεις της περιλαμβάνουν τη μεταφορά των «κόκκινων φαναριών» σ΄ ένα από τα απομονωμένα προάστια του Άμστερνταμ με στόχο να προσελκύσει τουρισμό «καλύτερης ποιότητας» στην πόλη.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Επισημαίνεται ότι  το Άμστερνταμ μπορούσε να προσελκύσει 20 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως εξαιτίας της νυχτερινής ζωής, αλλά και των καφέ που πουλούν κάνναβη και τα μπαρ.

Για την Χαλσέμα, στόχος είναι να «ενισχυθεί η πολιτιστική πολυμορφία και η τοπική ταυτότητα», καθώς και να δημιουργηθεί ένας «πιο προσιτός δημόσιος χώρος με περισσότερο πράσινο».

Επιπλέον, η δήμαρχος είχε ήδη υποβάλλει σχέδια και για την απαγόρευση της πώλησης κάνναβης σε αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με έρευνα, το 11% των τουριστών υποστηρίζει ότι δεν θα επισκεφθεί ποτέ ξανά την πόλη εάν απαγορευτεί η κάνναβη, με βάση τα στοιχεία του γραφείου έρευνας, πληροφοριών και στατιστικών του Άμστερνταμ το 2020.

αρχική φωτογραφία: wikicommons

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου….

The post Ο δήμος του Άμστερνταμ απομακρύνει τα «κόκκινα φανάρια» και τα coffee shops. Στόχος η μείωση της εγκληματικότητας και ο ποιοτικότερος τουρισμός appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα