Ο ακριβότερος πίνακας του Ντα Βίντσι που αναπαριστά τον Χριστό κρέμεται πάνω από τη θάλασσα στο γιοτ ενός μουσουλμάνου

Ένας ειδικός αγοράς τέχνης πιστεύει ότι ο πίνακας Σαλβαντόρ Μούντι, που σημαίνει ο Σωτήρας του Κόσμου, πλέει στη θάλασσα κρεμασμένος σε έναν τοίχο ενός πολυτελούς γιοτ του σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.O Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Απεικονίζει τον Ιησού που βγαίνει από το σκοτάδι και ευλογεί τον κόσμο. Για κάποιους συμβολίζει την αναγέννηση. Κατά γενική ομολογία ο πίνακας είναι δημιούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ενώ υπάρχουν

και άλλοι που υποστηρίζουν ότι τον έφτιαξαν οι μαθητές του.
Αυτή τη στιγμή είναι ο ακριβότερος πίνακας στον κόσμο και δεν τον έχει ξαναδεί κανείς από τη στιγμή που πωλήθηκε σε δημοπρασία πριν από ενάμισι χρόνο.

Ο πίνακας αγοράστηκε 450 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που οργάνωσε ο οίκος Κρίστις. Ήταν η πρώτη φορά που δόθηκαν τόσα χρήματα για την αγορά ενός έργου τέχνης.Σκοπός ήταν η μεταφορά του στη συλλογή του Λούβρου του Αμπού Ντάμπι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal, τον αγόρασε ο σαουδάραβας πρίγκιπας Μπαντρ μπιν Αμπντάλα, ο οποίος όμως λέγεται ότι το έκανε για λογαριασμό του σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Ωστόσο, αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Αλλά ούτε και διαψεύστηκε.

Από τότε δεν τον έχει ξαναδεί κανείς, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση για το πού βρίσκεται τελικά και ποιος είναι ο πραγματικός του κάτοχος.

Ο Κένι Σάχτερ, συλλέκτης και έμπορος με έδρα το Λονδίνο, δημοσίευσε ένα κείμενο στην ιστοσελίδα Artnet.com, στο οποίο υποστηρίζει ότι ο ακριβότερος πίνακας στον κόσμο πλέει στις θάλασσες μέσα σε ένα υπερπολυτελές γιοτ.

«Απ’ ό,τι φαίνεται, το έργο μεταφέρθηκε μαύρα μεσάνυχτα με το αεροπλάνο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κι εγκαταστάθηκε στο γιοτ του, το Serene», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τον ισχυρισμό του βασίζει σε πληροφορίες από δυο πρόσωπα που είχαν εμπλακεί στην αγοραπωλησία.

Και συνέχισε με ένα ειρωνικό σχόλιο: «O πίνακας βρέθηκε κομματάκια… ήταν χωρισμένος σε πέντε κομμάτια και χρειάστηκε να επανασυνδεθεί όταν αποκαταστάθηκε. Πόσο κακό θα του κάνει μια πιτσιλιά θαλασσινό νερό;».

Ο Σάχτερ έγραψε ότι ο πίνακας θα παραμείνει στο γιοτ μέχρι την μετατροπή της περιοχής Αλ Ούλα σε κέντρο πολιτισμού, ώστε να προσελκυστεί περισσότερος κόσμος από ξένες χώρες.

Διαβάστε στην «ΜτΧ»: Ποιο ήταν το πρόσωπο στον διάσημο πίνακα του Βαν Γκογκ που η αξία του ξεπερνάει τα 140 εκατ. δολάρια. Τον κατηγόρησαν ότι ευθύνεται για τον θάνατο του Βαν Γκογκ.

The post Ο ακριβότερος πίνακας του Ντα Βίντσι που αναπαριστά τον Χριστό κρέμεται πάνω από τη θάλασσα στο γιοτ ενός μουσουλμάνου appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα