Νέο βίντεο με οδηγό λεωφορείου που επιτίθεται σε αλλοδαπο επιβάτη. Πρόκειται για δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ώρες

Νέο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος επιβάτη από οδηγό λεωφορείου σημειώθηκε, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα κινητού τηλεφώνου και το βίντεο αναρτήθηκε στο Facebook της σελίδας «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη».

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast
μας

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο οδηγός λεωφορείου σταματά το όχημα, κατεβαίνει και πηγαίνει από την εξωτερική πλευρά στη μεσαία πόρτα που έχει ανοίξει. Εκεί στέκεται και ετοιμάζεται να κατέβει ένας άνδρας με μπαστούνι.

Ο οδηγός αρχίζει να του επιτίθεται λεκτικά, φωνάζοντας οτι του έβρισε τη μητέρα στα ρώσικα ενω ο επιβάτης το αρνείται. Ο οδηγός συνεχίζει τα υβριστικά σχόλια, την ίδια στιγμή που ο επιβάτης παρακολουθεί, μάλλον ανήμπορος να αντιδράσει.

«Σκάσε», «ελληνικά ξέρεις; γ@μω τα ρωσικά σου» είπε στον επιβάτη ενώ κάποια στιγμή φαίνεται να χτυπά τον άνδρα στο στήθος, κάνοντάς τον να χάσει προς στιγμήν την ισορροπία του. Ο οδηγός συνεχίζει να τον απειλεί αλλά βλέποντας προφανώς ότι ο επιβάτης έχει αρχίσει να μην αισθάνεται καλά, τον αναγκάζει να επιστρέψει στο λεωφορείο. Του λέει μάλιστα να μπει στο όχημα «για να δουν οι άνθρωποι οτι είσαι καλά. Δεν θα σε πληρώνω εγώ για καινούργιο».

Τη στιγμή εκείνη κι ενώ και οι δύο έχουν μπει μέσα στο λεωφορείο ο οδηγός αντιλαμβάνεται οτι κάποιος επιβάτης τραβάει βίντεο.
«Βίντεο τραβάς; Τώρα θα σου πω κι εσένα» είναι τα τελευταία λόγια που ακούγονται.

Αντίστοιχο περιστατικό στην Αθήνα

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό επιθετικής συμπεριφοράς οδηγού προς επιβάτη μέσα σε λίγες ώρες. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε σε λεωφορείο της Αθήνας, όταν οδηγός ανάγκασε μετανάστη να σηκωθεί από τη θέση του προκειμένου να καθίσει μια γυναίκα, φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, «εδω κουμάντο κάνω εγώ».

Το περιστατικό δημοσίευσε η ιστοσελίδα sputniknews.gr. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μια γυναίκα ζήτησε από τον μετανάστη να της παραχωρήσει την ελεύθερη θέση που κρατούσε (λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού) απαιτώντας να κάτσει. Η ίδια ζήτησε από τον οδηγό να παρέμβει καθώς κατά τη γνώμη της δεν υπήρχε λόγος η θέση να παραμένει κενή.

Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και έφτασε στην πίσω μεριά της καμπίνας όπου απαίτησε από τον αλλοδαπό επιβάτη να σηκωθεί.

«Σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ» ακούγεται να λέει στο βίντεο ο νταής οδηγός και ενώ προηγουμένως την κενή θέση πρόλαβε να πάρει ένας άλλος επιβάτης που επικροτούσε την απαράδεκτη στάση του οδηγού.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

Το περιστατικό έληξε με τον μετανάστη να σηκώνεται παρά τη θέλησή του από το κάθισμα και να κατεβαίνει από το λεωφορείο

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Το «ανθρώπινο σκάκι» στην ΕΣΣΔ. Ο αγώνας όπου τα πιόνια ήταν άνδρες και γυναίκες του Ερυθρού Στρατού και του Ερυθρού Ναυτικού. Οι γκραν μετρ, επέλεγαν τις κινήσεις από το τηλέφωνο

The post Νέο βίντεο με οδηγό λεωφορείου που επιτίθεται σε αλλοδαπο επιβάτη. Πρόκειται για δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ώρες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα