Νέα επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και ανέμους που θα φτάσουν τα 10 μποφόρ. Αποκλεισμένα χωριά στην Κρήτη – απεγκλωβισμοί πολιτών. Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία (χάρτες)

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι της Τρίτης και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Την Τρίτη τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες η δυτική, η νότια Πελοπόννησος και τη νύχτα η δυτική Μακεδονία. Την Τετάρτη τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία και οι Σποράδες.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ η δυτική Κρήτη, σταδιακά οι Κυκλάδες, η ανατολική Μακεδονία και η υπόλοιπη Κρήτη. Αργά το βράδυ η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.


Την Πέμπτη η Θράκη τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οπότε τα φαινόμενα προβλέπεται να εξασθενήσουν. Νότιοι άνεμοι με ένταση 8 έως 9 μποφόρ θα πνέουν στα δυτικά από τα ξημερώματα της Τρίτης (12-11-2019) μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, οι οποίοι στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες της θα φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά 10 μποφόρ.

Κρήτη: Αποκλεισμένα χωριά λόγω βροχοπτώσεων – 4 απεγκλωβισμοί πολιτών 

Προβλήματα σε περιοχές νοτιοδυτικά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προκάλεσε κατά την διάρκεια της νύκτας η έντονη βροχόπτωση. Τα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ινναχωρίου του δήμου Κισσάμου και στην Δημοτική Ενότητα Πελεκάνου του δήμου Καντάνου – Σελίνου κυρίως στην περιοχή του Βουτά.

Πλημμύρες σε δρόμους και γεωργικές εκτάσεις

Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι και γεωργικές εκτάσεις, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό 4 κατοίκων σε χωριά της περιοχής. Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις ενώ παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα στον δρόμο από την Παλαιόχωρα προς Κουντούρα. Ζημιές σε επιχειρήσεις προκλήθηκαν ακόμα και στην περιοχή Έλος.

Λόγω κατολίσθησης βράχων έχουν αποκλεισθεί οι οικισμοί Βουτά, Σαρακίνα και Σκλαβοπούλα. Με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του Έλους θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, εξαιτίας της επικινδυνότητας του δρόμου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Πηγή φωτογραφιών: flashnews

The post Νέα επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και ανέμους που θα φτάσουν τα 10 μποφόρ. Αποκλεισμένα χωριά στην Κρήτη – απεγκλωβισμοί πολιτών. Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία (χάρτες) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα