Μακελειό στο Τέξας: Μητέρα έγινε ασπίδα για το μωρό της και σκοτώθηκε. Νεκρός και ο σύζυγός της. Οχάιο: Ο δράστης σκότωσε την 22χρονη αδερφή του

Κατηγορίες για ανθρωποκτονίες κατά συρροή και από πρόθεση με επιβαρυντικές περιστάσεις, απαγγέλθηκαν σε βάρος του δράστη της επίθεσης στο Ελ Πάσο.  

Ο 21χρονος δράστης του μακελειού, που παραδόθηκε μετά την επίθεση, είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ρόμπερτ Γκόμες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.  Το Σάββατο στο πολυκατάστημα Wallmart του Ελ Πάσο στο Τέξας, ο Πάτρικ Κρούσιους άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20 άνθρωποι.

Λίγη ώρα πριν την επίθεση είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο «μανιφέστο»

στο οποίο ανέφερε ότι είχε εμπνευστεί από τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, Μπρέντον Τάραντ, ο οποίος επιτέθηκε σε τεμένη. Ο νεαρός παραδόθηκε χωρίς να φέρει αντιστάσεις.

Ο Πάτρικ Κρούσιους

Στις πρώτες του κουβέντες προς τους αστυνομικούς, φέρεται να είπε πως «ήθελε να σκοτώσει όσους περισσότερους Μεξικανούς μπορούσε!», ενώ το μανιφέστο του σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γεμάτο ρατσιστικές θεωρίες.

Μητέρα έγινε ασπίδα για το μωρό της

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι η 25χρονη Τζόρνταν Ανκόντο. Η γυναίκα έγινε η ίδια ασπίδα για το μωρό της, δέχθηκε τις σφαίρες στο σώμα της, αλλά προστάτεψε το παιδί της, που φέρει μόνο ελαφρά τραύματα από την πτώση του στο έδαφος, την ώρα που η μητέρα του έπεφτε νεκρή.Από την επίθεση σκοτώθηκε και ο σύζυγος της 25χρονης, ο Αντρέ Αντσόντο. Άφησαν πίσω τους δυο ορφανά κοριτσάκια.

H Tζόαν Ανκόντο και ο σύζυγός της έπεσαν θύματα της επίθεσης του 21χρονου στο Τέξας

Μεταξύ των 20 θυμάτων του μακελάρη του Τέξας είναι και ο 60χρονος βετεράνος Αρτούρο Μπεναβίντες, αλλά και ένα 15χρονο αγόρι, ο Χαβιέ Ροντρίγκεζ.

Ο Χουάν δε Διός Βελάσκες μετακόμισε πριν από έξι μήνες στο Ελ Πάσο, μαζί με τη γυναίκα του, την Εστέλα Νικολάσα, και το πρωί του Σαββάτου, το ζευγάρι πήγε να ψωνίσει στο Walmart. Ο Χουάν, 77 ετών, και η Εστέλα, 65, κόντευαν να μπουν στο κατάστημα όταν άρχισαν να ακούγονται οι πυροβολισμοί και έβαλε το σώμα του μπροστά στη γυναίκα του για την προστατεύσει και δέχθηκε από μικρή απόσταση τη σφαίρα.

O Χουάν έβαλε μπροστά το σώμα του για προστατεύσει τη σύζυγό του. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

«Η σφαίρα τον διαπέρασε και χτύπησε τη θεία μου, την Εστέλα», είπε η ανιψιά του ζευγαριού. Ο ηλικιωμένος έχει ήδη υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Ντελ Σολ του Ελ Πάσο, αλλά μπορεί να χρειαστεί να ξαναμπεί στο χειρουργείο: η σφαίρα χτύπησε ζωτικά όργανα. Η Εστέλα χτυπήθηκε στο στομάχι. Χειρουργήθηκε και βρίσκεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Οχάιο: Ο δράστης σκότωσε την αδερφή του

Λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Ελ Πάσο, στο Ντέιτον του Οχάιο, ένας 24χρονος άντρας άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με ένα αυτόματο όπλο έξω από ένα μπαρ της πόλης.

Αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή χρειάστηκαν  30 δευτερόλεπτα για να τον σταματήσουν πριν μπει στο κατάστημα, που ήταν γεμάτο κόσμο. Ο 24χρονος Κόνορ Μπετς «πρόλαβε» μέσα στα 30 αυτά δευτερόλεπτα να σκοτώσει εννιά ανθρώπους και να τραυματίσει 27, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Ανάμεσα στα θύματα και η 22χρονη αδερφή του!

Ο δράστης του Οχάιο με την αδερφή του, που έπεσε νεκρή από τα πυρά του

Μεταξύ των νεκρών είναι η Λόις Ογκλεσμπι, 27 ετών, ο Ντέρικ Φατζ, 57, η Λόγκαν Τέρνερ, 30, ο Νίκολας Κάμερ, 25, ο Τόμας ΜανΝίκολς, 25, η Μπεατρίς Γουόρεν-Κέρτις, 36, η Σαΐντ Σαλέχ, 38, και η Μόνικα Μπρικχάουζ, 39 ετών.

Η 27χρονη Λόις Όγκλεσμπι είχε μόλις γεννήσει το δεύτερο παιδάκι της τον περασμένο Ιούνιο, ενώ η Μόνικα Μπρικχάουζ είχε ένα αγοράκι έξι ετών. Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, ενώ όσοι τον ήξεραν μιλούν για ένα «καλό παιδί, που δεν μιλούσε ποτέ για βία και δεν δημιουργούσε προβλήματα».

The post Μακελειό στο Τέξας: Μητέρα έγινε ασπίδα για το μωρό της και σκοτώθηκε. Νεκρός και ο σύζυγός της. Οχάιο: Ο δράστης σκότωσε την 22χρονη αδερφή του appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα