Ληστές διέρρηξαν βασιλικό κάστρο στη Βρετανία και απέσπασαν αντικείμενα αξίας 1 εκατομμυρίου λιρών. Διέφυγαν από το παράθυρο

Λεία αξίας πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες απέσπασαν ληστές από το Κάστρο Arundel στην Βρετανία.

Μεταξύ των αντικειμένων που έκλεψαν από το επιβλητικό κάστρο είναι και το χρυσό κομποσκοίνι της Βασίλισσας Μαρίας της Σκωτίας που κρατούσε κατά την εκτέλεσή της, σύμφωνα με δημοσίευμα στη The Sun, ενώ πήραν και διάφορα ποτήρια στέψης που δόθηκαν από εκείνη στον Ερλ Μάρσαλ, καθώς και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Το προσωπικό του Κάστρου ειδοποιήθηκε για τη διάρρηξη στις 21 Μαΐου

λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ όταν ήχησε και ο συναγερμός. Και παρότι η αστυνομία βρισκόταν στο σημείο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, οι δράστες είχαν προλάβει να αφαιρέσουν χρυσά και ασημένια αντικείμενα αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών και να διαφύγουν από το παράθυρο που διέρρηξαν για να μπουν. Και μπορεί το κομποσκοίνι να έχει μικρή εγγενή αξία ως μέταλλο, αλλά ως κομμάτι της οικογενειακής ιστορίας του Howard και της κληρονομιάς του έθνους, είναι «αναντικατάστατο», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι ειδικοί.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας

Το κάστρο είχε ανοίξει και πάλι τις πύλες του στο κοινό μόλις την περασμένη Τρίτη.

«Προτρέπουμε λοιπόν, οποιονδήποτε έχει πληροφορίες να απευθυνθεί στην αστυνομία για να τους βοηθήσει να βρουν αυτούς τους θησαυρούς και να επιστραφούν εκεί που ανήκουν», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι κοντά στο Κάστρο, συγκεκριμένα στο Barlavington, βρέθηκε ένα 4×4 να φλέγεται. Εικάζεται ότι σχετίζεται με τη ληστεία.

«Αν είδατε κάτι ύποπτο, πείτε το μας. Και αν τυχόν δείτε κάτι από τα αντικείμενα που εκλάπησαν, αν είναι προς πώληση, ενημερώστε μας», προσέθεσαν οι αρχές. Σημειώνεται πως δύο χρόνια πριν, μια 4,8 εκατ. τουαλέτα εκλάπη από το Παλάτι Blenheim με παρόμοιο τρόπο.

αρχική φωτογραφία: Wikimedia Commons

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

The post Ληστές διέρρηξαν βασιλικό κάστρο στη Βρετανία και απέσπασαν αντικείμενα αξίας 1 εκατομμυρίου λιρών. Διέφυγαν από το παράθυρο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα