Κορονοϊος: Στην Πάτρα και το δέκατο κρούσμα – Πρόκειται για τη σύζυγο του 66χρονου. Σε ισχύ έκτακτα μέτρα σε Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο. Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για τη σύζυγο του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται στο νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας, δηλαδή στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που βρίσκεται στο Ρίο.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών του 66χρονου

που διαγνώστηκε χθες και αποτελεί το 9ο κρούσμα. ελέγχοντα τόσο οι επαφές όσο και το σύνολο των εκδρομέων που συμμετείχαν στο ταξίδι στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η κόρη του ανδρόγυνου που έχει προσβληθεί δεν νοσεί. Ο 66χρονος εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση και παραμένει μη διασωληνωμένος.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και αναμένονται σύντομα τα αποτελέσματα για τα συνολικά 54 άτομα που είχαν μεταβεί στους Άγιους Τόπους και το Σινά. Σημειώνεται ότι το πιθανότερο είναι το κρούσμα που ανακοινώθηκε πριν λίγο, να προσβλήθηκε από τον ιό κατά τη διάρκεια της εκδρομής και να μην έγινε μετάδοση από το σύζυγο. Όμως αυτό δεν είναι εύκολο να διευκρινιστεί.

Μέχρι και πρόσφατα οι δύο χώρες Ισραήλ και Αίγυπτος, λόγω του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων, δεν συμπεριλαμβάνοντας στις χώρες υψηλού ρίσκου. Όμως διαπιστώνεται ότι αυτό πλέον έχει αλλάξει. Εκτιμάται πως ο ιός φαίνεται να «ξέφυγε» από τις υγειονομικές αρχές του Ισραήλ. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες στη συγκεκριμένη χώρα ολόκληρη περιοχή 50.000 κατοίκων τέθηκε σε καραντίνα.

Όσον αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα, ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει να αυξάνεται πλέον με μεγαλύτερο ρυθμό, κάτι που οι υγειονομικές αρχές ανέμεναν. Σύντομα η χώρα εκτιμάται ότι η χώρα θα μεταβεί στη δεύτερη φάση αντιμετώπισης του κορονοϊού, όπου ευρεία μέτρα όπως οι απομονώσεις δεκάδων ανθρώπων δεν θα έχουν νόημα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο (24 κλίνες) ετοιμάζεται για να νοσηλεύσει τυχόν περιστατικά. Δεν είχε νοσηλευόμενους οφθαλμολογικούς ασθενείς. Όσον αφορά στις εφημερίες, σήμερα και την Κυριακή εφημερεύει όπως ήταν προγραμματισμένο ο Άγιος Ανδρέας και το Σάββατο το Ρίο. Η μόνη αλλαγή είναι η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύει ο Άγιος Ανδρέας αντί για το Ρίο.

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή

Με απόφαση του δημάρχου Πύργου, την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Μαρτίου όλα τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά προκειμένου να γίνουν απολυμάνσεις, στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊο. Αφορμή το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα 67χρονου άνδρα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Στην Αθήνα και ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των ειδικών σχολείων μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαρτίου. Σε αντίστοιχα προληπτικά μέτρα και ενέργειες προστασίας λόγω του κοροναϊού, προχωρεί και ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Την Παρασκευή 06/03/2020 οι παιδικοί σταθμοί και όλες οι σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) θα ολοκληρώσουν το ημερήσιο πρόγραμμά τους στις 12:40 προκειμένου να ξεκινήσει προληπτική απολύμανση των αντίστοιχων κτιρίων.

The post Κορονοϊος: Στην Πάτρα και το δέκατο κρούσμα – Πρόκειται για τη σύζυγο του 66χρονου. Σε ισχύ έκτακτα μέτρα σε Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο. Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊος, Πάτρα, – Πρόκειται, 66χρονου, Αχαϊα Ηλεία, Ζάκυνθο, Ποια,koronoios, patra, – prokeitai, 66chronou, achaia ileia, zakyntho, poia