Κορονοϊός. Μελέτη αποκαλύπτει ότι πιθανότατα υπήρχε στις ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο του 2019- Τι δείχνουν τα στοιχεία

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι ο κορονοϊός κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2019, εβδομάδες προτού ανακοινωθεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα. 

Ειδικότερα, τουλάχιστον επτά άτομα σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ είχαν κρούσματα κορονοϊού, εβδομάδες

προτού αυτές οι ίδιες πολιτείες αναφέρουν επίσημα τις πρώτες περιπτώσεις,

Η μελέτη του National Institutes of Health (ΝΙΗ) των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Infectious Diseases, ανέλυσε 24.000 δείγματα αίματος, που ελήφθησαν από εθελοντές από τις 2 Ιανουαρίου μέχρι τις 18 Μαρτίου του 2020 και εντοπίστηκαν αντισώματα κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 μέσω δύο διαφορετικών μελετών ορού αίματος σε δείγματα εννέα ασθενών.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας….

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη προέρχονταν από άλλες περιοχές, πέραν του Σιάτλ και της Νέας Υόρκης που πιστευόταν ότι ήταν τα σημαντικότερα σημεία εισόδου του SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ. Τα πρώτα θετικά δείγματα προέρχονταν από το Ιλινόι και τη Μασαχουσέτη στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2020 αντίστοιχα.

Οι συντάκτες της μελέτης δεν γνωρίζουν κατά πόσον οι συμμετέχοντες μολύνθηκαν στη διάρκεια κάποιου ταξιδιού τους ή μέσα στις κοινότητες όπου ζουν και προτείνουν να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για την επιβεβαίωση του πορίσματός τους,

Εκτιμούν, ωστόσο, ότι η πιθανότητα να βγήκαν κατά λάθος θετικά και τα εννέα δείγματα είναι μόλις μία στις 100.000.

«Αυτή η μελέτη μας επιτρέπει να αποκαλύψουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αρχή της επιδημίας στις ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Josh Denny, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Κορονοϊός. Μελέτη αποκαλύπτει ότι πιθανότατα υπήρχε στις ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο του 2019- Τι δείχνουν τα στοιχεία appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα