«Κοκκίνισε» η Αττική στον χάρτη της πανδημίας του ECDC. Σε καλύτερη θέση η Ελλάδα από άλλες χώρες

Η Αττική είναι η μόνη περιοχή στην Ελλάδα που χρωματίζεται με «κόκκινο» χρώμα στους αναθεωρημένους χάρτες που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη-μέλη της ΕΕ, με το Eυρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων να κρούει τον κώδωνα. Ωστόσο σύμφωνα με τα δεδομένα, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που συνεχίζει να έχει περιοχές με «πράσινο» χρώμα.

Ο χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ,

νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 4 έως 11 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, για πρώτη φορά στον χάρτη του ECDC η Αττική, που βρίσκεται σε καθεστώς lockdown, χρωματίζεται με «κόκκινο» χρώμα, που σημαίνει ότι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι ίσα ή πάνω από 150.

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης χρωματίζονται με «κίτρινο». Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Σχετικά με τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, στην Ελλάδα κυριαρχεί το «πορτοκαλί», με την Ηπειρο να χρωματίζεται «κίτρινη». Σε αυτόν τον χάρτη του ECDC, η Αττική έχει «κόκκινο» χρώμα.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post «Κοκκίνισε» η Αττική στον χάρτη της πανδημίας του ECDC. Σε καλύτερη θέση η Ελλάδα από άλλες χώρες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα