Κλείνουν σχολεία, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και λιανεμπόριο. Οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν με παρουσία 9 ατόμων. Τι μένει ανοιχτό

Σε νέο ολικό lockdown μπαίνει η Αττική από το πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου.

Θα ισχύει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου με το ενδεχόμενο της παράτασης να παραμένει ανοιχτό, σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέψουν το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων.

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης κλείνουν στην Αττική όλες οι σχολικές μονάδες, εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχίσει τη δια ζώσης εκπαίδευσης. Ρολά κατεβάζει και το

λιανεμπόριο. Για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής πιθανολογείται ότι θα σταματήσουν τη λειτουργία τους, ταυτόχρονα με την αναστολή του click away.

Για τα ανθοπωλεία εξετάζεται να λειτουργήσουν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν με την παρουσία μέχρι 9 ατόμων ενώ η ατομική άθληση θα περιοριστεί κοντά στον τόπο κατοικίας.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας

Σουπερμάρκετ, καταστήματα τροφίμων, μίνι μάρκετ, κάβες, περίπτερα, pet shop, βενζινάδικα, καθαριστήρια, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και υπολογιστών για πληρωμή λογαριασμών και επισκευές, καθώς και φυσικά ιατρεία και φαρμακεία θα παραμείνουν ανοιχτά ενώ παραμένει η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Ένα ακόμη μέτρο που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα κατά την εξειδίκευση των μέτρων, είναι η αύξηση της τηλεργασίας στο δημόσιο τομέα από 50% στό 70%. Στον ιδιωτικό τομέα το ποσοστό τηλεργασίας θα παραμείνει στο 50%.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι νέοι περιορισμοί θα ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου. Δεν έκρυψε όμως ότι ακολουθεί ένα δίμηνο κατά το οποίο η βεντάλια των περιορισμών θα ανοίγει και θα κλείνει.

Στις 12:00 η εξειδίκευση των μέτρων

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει σήμερα στις 12 από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, με την συμμετοχή των γενικών γραμματέων Εμπορίου, Εσωτερικών, Εργασίας και τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επανέλθει η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα στο οποίο θα οριστεί η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό εργαζομένων ανά υπηρεσία.

Παράλληλα, θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας για να μειωθεί η κινητικότητα και τήρησης της υποχρεωτικής τηλεργασίας που ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα, καθώς σύμφωνα με πηγές, αυτό δεν τηρείται σήμερα από πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

Μέτρα που έμειναν εκτός

Σε περίπτωση που τα μέτρα δεν αποδώσουν και ο αριθμός των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών δεν μειωθεί, η κυβέρνηση θα εισάγει νέα μέτρα που έμειναν προσωρινά εκτός.

Τα τρία μέτρα είναι:

αναστολή λειτουργίας περισσότερων ΚΑΔ του ιδιωτικού τομέα, στα επίπεδα του περασμένου Μαρτίου με την αναστολή λειτουργίας περισσότερων κλάδων της οικονομίας.απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Αττική από τις 6 το απόγευμα.απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Η συγκλονιστική περιγραφή του Λουκιανού για το ταξίδι του στο φεγγάρι το 2ο αιώνα προ Χριστού! Οι ομοιότητες με τον «Star Wars», είναι ουκ ολίγες

The post Κλείνουν σχολεία, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και λιανεμπόριο. Οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν με παρουσία 9 ατόμων. Τι μένει ανοιχτό appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα