EURO 2020. Σταθερή η κατάσταση του Έρικσεν. Μίλησε με βίντεοκλήση στους συμπαίκτες του και ζήτησε να συνεχιστεί ο αγώνας

Η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στο Δανία – Φινλανδία πάγωσε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και οι άνθρωποι της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς στέλνουν συνεχώς μηνύματα συμπαράστασης για τον Δανό μέσο.

Από αυτές ξεχωρίζει το μήνυμα του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμο στο Instagram:

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές είναι με τον Κρίστιαν Έρικσεν

και την οικογένειά του. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι ενωμένος ελπίζοντας για καλά νέα.

Υπολογίζω να σε βρω σύντομα στον αγωνιστικο χώρο, Κρις! Μείνε δυνατός», ανέφερε ο Πορτογάλος, που τον τελευταίο 1,5 χρόνο είχε την ευκαιρία να κοντραριστεί με τον Έρικσεν στο πλαίσιο αναμετρήσεων της Γιουβέντους με την Ίντερ.

Η τελευταία σημείωση σε ό,τι έχει να κάνει με τον Κρίστιαν Έρικσεν και τη στιγμή που κατέρρευσε στο χορτάρι σοκάροντας τον πλανήτη ήλθε από τον μάνατζέρ του! Ο Μάρτιν Σουτς ανέφερε στο NPO Radio1 πως συνομίλησε με τον πατέρα του διεθνή Δανού ποδοσφαιριστή, τονίζοντας όσον αφορά την πορεία της κατάστασής του: «Ο Κρίστιαν Έρικσεν αναπνέει, είναι ξύπνιος και μπορεί να μιλήσει»!

Ο Έρικσεν μίλησε με βιντεοκλήση τους συμπαίκτες του : «Είμαι καλά» 

Αρχικά η απόφαση που ελήφθη ήταν για οριστική διακοπή του ματς, καθώς υπήρχαν φόβοι ακόμη και για τη ζωή του Δανού σταρ. Εξού και τα άμεσα αντανακλαστικά της UEFA. Ωστόσο, όταν λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Ερικσεν ανέκτησε τις αισθήσεις του, κι αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε πως η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων ζήτησαν να συνεχιστεί το παιχνίδι από το λεπτό που διεκόπη. Ως εκ τούτου, η UEFA αποφάσισε την επανέναρξη του ματς στις 21.30.

Μάλιστα, όπως μετέφερε ο διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας, ο Έρικσεν μίλησε με βιντεοκλήση από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια του Πάρκεν θέλοντας να τους στείλει το μήνυμα ότι είναι καλά και την επιθυμία του να συνεχίσουν το ματς. Το γεγονός αυτό ώθησε τους παίκτες της Δανίας να ξαναβγούν στο γήπεδο και να αγωνιστούν και για τον φίλο και σύντροφό τους, ο οποίος βίωσε μια σοκαριστική εμπειρία.

Ο Christian Eriksen λαμβάνει ιατρική βοήθεια. Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA POOLΣυνεχίζεται ο αγώνας στις 21:30

Η δανέζικη ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι το ματς ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία θα συνεχιστεί κανονικά στις 21:30 αφότου οι παίκτες επιβεβαίωσαν πως ο Κρίστιαν Έρικσεν έχει τις αισθήσεις του!

Όπως έγινε γνωστό, θα παιχτούν τα 3-4 λεπτά, που απομένουν για το φινάλε του πρώτου 45λέπτου, το ημίχρονο θα διαρκέσει ένα 5λεπτο και θα ξεκινήσει αμέσως το β’ μέρος!

Οι δηλώσεις του προέδρου της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Δανίας

«Έίδαμε τον Κρίστιαν να καταρρεύει και έλαβε πρώτες βοήθειες και καρδιακές μαλάξεις. Ευτυχώς συνήλθε πριν φύγει απ’ το γήπεδο. Έλαβε ταχύτατη ιατρική βοήθεια στο γήπεδο, που έσωσε τον Κρίστιαν. Βρίσκεται στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις και έχουμε έρθει κι εμείς σε επαφή μαζί του. Οι παίκτες μίλησαν μαζί του και είναι καλά. Έχουμε καλά νέα, ότι ο Κριστιάν είναι καλά και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα παίξουν στο παιχνίδι σοκαρισμένοι και με αδρεναλίνη».

Η εκπληκτική στιγμή όπου Δανοί και Φινλανδοί φώναζαν μαζί το όνομα του Έρικσεν

Εκπληκτικές στιγμές έλαβαν χώρα στο «Πάρκεν Στέιντιον», ύστερα από την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν και την αποχώρησή του από το γήπεδο.

Με τους παίκτες της Δανίας και της Φινλανδίας, καθώς και τη διαιτητική ομάδα, να έχουν αποσυρθεί στα αποδυτήρια, οι φίλοι των δύο εθνικών συγκροτημάτων -οι οποίοι ύστερα από οδηγία παρέμειναν στο γήπεδο- άρχισαν να φωνάζουν μαζί το όνομα του 29χρονου ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, οι Φινλανδοί φώναζαν «Κρίστιαν» και οι Δανοί «Έρικσεν». 

Σοκ με τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος έπεσε στο έδαφος στη διάρκεια του αγώνα Δανία-Φινλανδία και έχασε τις αισθήσεις του. Οι άνθρωποι του ιατρικού τιμ μπήκαν στο γήπεδο και του έκαναν τεχνητή αναπνοή για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Following the medical emergency involving Denmark’s player Christian Eriksen, a crisis meeting has taken place with both teams and match officials and further information will be communicated at 19:45 CET.

The player has been transferred to the hospital and has been stabilised.

UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 12, 2021

The post EURO 2020. Σταθερή η κατάσταση του Έρικσεν. Μίλησε με βίντεοκλήση στους συμπαίκτες του και ζήτησε να συνεχιστεί ο αγώνας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα