Καπνοί και στάχτες από τη φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας κάλυψαν την Αθήνα. Εικόνες από drone με την αποπνικτική ατμόσφαιρα στο λεκανοπέδιο

Σε θάλαμο αερίων έχει μετατρέψει ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής η μεγάλη φωτιά που μένετε στον Σχίνο Κορινθίας, η οποία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές τόσο στο περιβάλλον σε έναν από τους τελευταίους μεγάλους και παρθένους πνεύμονες της Αττικής όσο και στις περιουσίες των κατοίκων.

Από το πρωί μάλιστα οι Αθηναίοι αντίκρισαν μια θολή ατμόσφαιρα, με τον πυκνό καπνό να φτάνει και να σκεπάζει το λεκανοπέδιο. Έντονη είναι και η μυρωδιά του καμένου, ενώ σκορπίζουν στάχτες καθώς φυσά αέρας.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες

μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας….

Το drone της ομάδας Up Stories πάρα τις αντίξοες συνθήκες λόγο των ανέμων που πνέουν στην Αττική πέταξε επάνω από τον Αττικό ουρανό και μεταφέρει εικόνες από το ασφυκτικό τοπίο που έχει δημιουργηθεί. Ο καπνός είναι ορατός σε Πειραιά, Νότια Προάστια, Βόρεια Προάστια, καθώς και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)  εξαιτίας των ισχυρών δυτικών-βορειοδυτικών ανέμων ο καπνός και η στάχτη έχουν μεταφερθεί έως τις Κυκλάδες και την Ικαρία.

Πηγή βίντεο: Up Stories- youtube

Σε έκτακτη ανακοίνωσή του στο Facebook, το Forecast Weather Greece καλεί τους κατοίκους σε αρκετές περιοχές να κλείσουν τα παράθυρά τους εξαιτίας του καπνού.

«Λόγω των Β.δυτικών ανέμων ο καπνός τις επόμενες ώρες ίσως είναι πιο έντονος. Κλείστε τα παράθυρα στις περιοχές που βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο. Από τους Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα, Μέγαρα Σαλαμίνα, Αίγινα και σε όλη την Αττική. Το μέτωπο είναι μεγάλο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν το πρωί. Ακολουθήστε μας και στην ομάδα μας» αναφέρει.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Καπνοί και στάχτες από τη φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας κάλυψαν την Αθήνα. Εικόνες από drone με την αποπνικτική ατμόσφαιρα στο λεκανοπέδιο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα